Satış tamam! Tekstilbank Çinlilerin oldu

ICBC, 22 Mayıs'ta Tekstil Bankası AŞ'nin çoğunluk hisselerini GSD Holding'ten devralarak satın alma işlemini gerçekleştirdi.

Satış tamam! Tekstilbank Çinlilerin oldu
Satış tamam! Tekstilbank Çinlilerin oldu
GİRİŞ 25.05.2015 11:42 GÜNCELLEME 25.05.2015 13:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Industrial and Commercial Bank of China Limited Şirketi (ICBC), 22 Mayıs'ta Tekstil Bankası AŞ'nin çoğunluk hisselerini GSD Holding'ten devralarak satın alma işlemini gerçekleştirdi.

Devir işlemi ile birlikte, ICBC, Türkiye'de faaliyete geçen ilk Çin bankası oldu.

ICBC'den yapılan yazılı açıklamayla, ICBC'nin Tekstilbank'ın Yüzde 75,5'ini satın alma işlemini tamamladığı duyuruldu. Açıklamada yer alan bilgilere göre, Tekstil Bankası, dünyanın en büyük bankasının Türkiye'de satın aldığı ilk ticari banka olarak öne çıkıyor. Tekstilbank, ICBC Grubu'nun küresel ağı ile tam koordineli çalışarak, büyük proje finansmanları, sınır ötesi RMB işlemlerine büyük bir oyuncu olarak katılacak.

YORUMLAR 7
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    cahil cahil yorum yapmayın. özel banka bunlar devlet her bankayı satın mı alsın.Madem duyarlıyız hiç kimse bu bankayla çalışmaz zarar eder giderler.Devletten bişey istiyorsan butun özel bankalardan hesapları kapatıp devlet bankalarınına yönelinmesi gerekir...
    Cevapla
  • Faik 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık devlet müdahale etsin! Sadece bankalar için konuşmuyorum, bütün sektörlerde yabancı sermaye inanılmaz güçlü hale geldi ve yerli sermaye can çekişiyor. Şimdi bu çinliler bu bankayı aldılar, daha sonra çinli tekstil firmalarına inanılmaz krediler verecekler ve yerli üretici gene bozulacak.
    Cevapla
  • atilla özdür... 8 yıl önce Şikayet Et
    Çinmallarına karşı aşırı derece allerjim vardı. BİM(deki çin malları biraz içimi rahatlatır gibi oluyordu. Şimdi de komünist kapitalist kırma ÇİN sermayesi Türkiye"den hem de gururla Türk bankası olarak varlığından bahsedilen bir bankanın resmen ve fiilin sahibi oldu. Artık ayaklarım suya erdi çin mallarına karşı allerjim de son buldu.... Alana da satana da, verene de verdirene de selam olsun. Onümüz cacık mevsimi Sarımsağı ÇİN'den bol sarımaklı cacıklı günler...
    Cevapla
  • ORTAKLARI 8 yıl önce Şikayet Et
    Altın fiyatlarını manipule ettiği söylenen Goldman Sachs, Alman Allianz Group, Amerikan American Express Co. !
    Cevapla
  • gurhan36 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede başka yer kaldı mı satılmadık bende alayım..
    Cevapla
  • turgay 8 yıl önce Şikayet Et
    alabiliyorsan al..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle