Dövizzedelerden şubede kuşlu eylem

Şişli'de dövizzede bir grup, kuşlu eylem yaptı. Grup, yanlarında getirdikleri kuşları girdikleri banka şubesinde serbest bıraktı.

Dövizzedelerden şubede kuşlu eylem
Dövizzedelerden şubede kuşlu eylem
GİRİŞ 06.05.2015 09:33 GÜNCELLEME 06.05.2015 11:34

Protestocu grup, banka görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı. Protestocular arasında bir aylık bebeğiyle İzmir'den gelen bir kadın da ardı.

Şişli Meydanı'nda öğlen saatlerinde toplanan dövizzedeler, çevrede bulunan bir banka şubesine giderek yaşadıkları sorunları "kuşlu" eylemle protesto etti.

Grup, yanlarında getirdikleri muhabbet kuşlarını girdikleri banka şubesinin içinde serbest bırakarak, "Bu kuşlar kadar özgür kalmak istiyoruz" dedi.

Protesto sırasında banka görevlileri ve vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Bir süre banka içinde protestolarını sürdüren grup, banka görevlileri tarafından yaka paça dışarı çıkarıldı.

Banka önünde grup adına açıklama yapan Nurgül Cerrahoğlu, “Biz muhtelif bankalardan Japon Yeni ve İsviçre Frangıyla döviz kullanan dövizzedeleriz. Yıllardır bize yaptığınız zulme son verin. Bir kısmımızın sorunu çözüldü diğer dövizzedelerin de sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Hükümetin ve BDDK'nın bu sorunu çözmesini istiyoruz. Biz borcumuzun arkasındayız sadece ödeyebileceğimiz şekilde yapılandırma istiyoruz" dedi.

Münevver Alangün ise Zeynep Alya isimli 1 aylık bebeğiyle sorununu dile getirmek için İzmir 'den İstanbul'a geldiğini belirtti. Alangün, "Kocamın aldığı 2 bin lira maaştan ayda 3 yüz lira para kalıyor elimizde" dedi.

KAYNAK: DHA