Türkiye Bitcoin'e en hazır ülke çıktı

ING`nin yayımladığı rapor Türkler`in dijital ödemelerdeki yeniliklere ne kadar hızlı adapte olabildiğini ortaya koydu.

Türkiye Bitcoin'e en hazır ülke çıktı
Türkiye Bitcoin'e en hazır ülke çıktı
GİRİŞ 21.04.2015 15:05 GÜNCELLEME 21.04.2015 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ING Bank yayımladığı uluslararası anketle Türkiye'nin dahil olduğu 13 Avrupa ülkesi, ABD ve Avustralya'yı 'Mobil Bankacılık, Yeni Teknolojiler ve Finansal Davranışlar' açısından karşılaştırdı. 

Mobil bankacılığın yükselişi ve dijital çağda ödemelerin değişen yüzü' başlıklı rapor Türkiye'nin söz konusu 15 ülke içerisinde dijital çağa en hızlı uyum sağlamaya hazır ülke olduğunu ortaya koydu.

MOBİL BANKACILIK KULLANIM ORANI YÜKSEK

Her ülkeden ortalama 1000 kişiyle(Lüksemburg:500) konuşarak hazırlanan raporda katılımcılara mobil bankacılık kullanıp kullanılmadığı soruldu. Bu soruya 'evet' ve '12 ay içinde kullanmayı bekliyorum' diyenlerin oranı Türkiye'de sırasıyla yüzde 65 ve yüzde 20 çıktı. Raporda Türkiye'nin internet kullanıcıları arasında mobil bankacılık kullananların oranının en yüksek olan ülke olduğuna dikkat çekildi ve Türkiye'nin mobil bankacılık alanında geleceğin çekim merkezi olduğu belirtildi.

MOBİL ÖDEME UYGULAMALARINI SEVDİK

ING'nin araştırması, Google Wallet, Apple Pay gibi mobil ödeme uygulamalarının kullanım oranında da Türkiye'nin diğer ülkelerin önünde olduğunu ortaya koydu. Türkiye'den ankete katılanların yüzde 56'sı böyle bir uygulama ile ödeme yaptığını belirtti. Türkiye'yi yüzde 42 ile ABD takip etti.

TÜRKİYE 'BITCOIN'E EN HAZIR ÜLKE

Raporun en dikkat çeken noktalarından biri Türkiye'nin 'Bitcoin' gibi dijital para birimlerini kullanmaya en hazır ülke çıkması oldu. Ankete Türkiye'den katılanların yüzde 45'i dijital para birimlerini ödemenin geleceği olarak görüyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    halk hazır da bankalar hazır değil. özellikle faize girdiğimiz bilgisini bize vermekte ketum davranıyorlar.bankalar ard niyetli olduklarını düşünüyorum.
    Cevapla