İnat etti bankadan o parayı geri aldı

29 yaşındaki Olgun Buharalıoğlu, bankanın habersiz kestiği 50 TL'lik kart aidatı için başlattığı mücadeleyi kazanarak parayı geri aldı.

İnat etti bankadan o parayı geri aldı
İnat etti bankadan o parayı geri aldı
GİRİŞ 16.04.2015 12:36 GÜNCELLEME 16.04.2015 12:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde yaşayan Olgun Buharalıoğlu, bir süre önce kendisinden habersiz kesilen 50 liralık kredi kartı aiadadının iadesi için bankaya başvurdu. Olumsuz yanıt alan Olgun Buharalıoğlu, vazgeçmedi. Temmuz 2013’te nüfus cüzdanı fotokopisi, kredi kartı aidatının kesintisinin yer aldığı dekont ve şikayet dilekçesiyle Kaymakamlıktaki Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na başvuran Buharalıoğlu, beklemeye başladı. Bir ay içinde karar çıktı.

Buharalıoğlu’nun haklı olduğu ve aidatın geri ödenmesi gerektiği belirtildi. 

BANKA YİNE ÖDEMEYİNCE İCRAYA BAŞVURDU
 
Kararla birlikte tekrar bankaya başvuran Buharalıoğlu, verilen cevapla tekrar şaşkınlık yaşadı. Bankayla yaşadığı sorun yüzünden hesabını kapatan Buharalıoğlu’na, hesabı olmadığı gerekçesiyle elden ya da başka bir banka üzerinden ödeme yapılamacağı söylendi. Aidatı almak için aynı bankada tekrar hesap açmak istemeyen Buharalıoğlu 50 lira masraf yaparak, kararla birlikte Karşıyaka 1’inci İcra Dairesi’ne başvurdu. Daire, ödeme yapılmaması halinde icra takibi kararı aldı. Bunun üzerine bankaya ihtar çeken Olgun Buharalıoğlu, amacına ulaştı. Banka, Olgun Buharalıoğlu’nun başka bir bankadaki hesabına masrafıyla birlikte kredi kartı aidatını yatırdı. İcra ve kart aidatı için bankadan toplam 100 lira alan Olgun Buharalıoğlu, kendisiyle aynı sorunu yaşayanlara işin peşini bırakmamaları tavsiyesinde bulundu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    bankalar tefeciler gibiler onlara kuruş hakkınızı bırakmayın
    Cevapla
  • ali.yurteri 8 yıl önce Şikayet Et
    ben 11 ay oldu hakem heyetine başvuralı bir sonuç çıkmadı
    Cevapla
  • cihan 8 yıl önce Şikayet Et
    o parayı çerçevelettir helal olsun
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM bu banka belasından bütün ehli imanı kurtar.
    Cevapla
  • İlker 8 yıl önce Şikayet Et
    uğraştın 100 tl aldın bankada zaten vermesi gereken parayı seni süründürerek verdi bankaya herhangi bir yaptırım bir tazminat bir ceza işlemi ödettirildi mi hayır uğraştın uğraştın uğraştın yi tamam al şu 100 liranı dedi ya kazanamasaydı vatandaşın çabası emeği masrafı zararı neler olacaktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle