Moody's: Faiz artışı eylüle kadar ertelenecek

Moody's Analytics Direktörü Ryan Sweet, ABD Merkez Bankası'nın faiz artışına eylüle kadar başlamayacağını öne sürdü.

Moody's: Faiz artışı eylüle kadar ertelenecek
Moody's: Faiz artışı eylüle kadar ertelenecek
GİRİŞ 10.03.2015 11:26 GÜNCELLEME 10.03.2015 11:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'de Cuma günü açıklanan şubat ayı istihdam verilerinin beklenenden çok iyi gelmesi, piyasalarda Fed'in faiz artışını öne çekebileceği endişelerine neden olmuştu. New York borsası, işsizliğin yüzde 5,5 ile kriz öncesi seviyelere gerilediğinin açıklanmasının ardından son iki ayın en kötü performansını sergilemişti.

''SABIRLI İFADESİ'' TARİH OLACAK

Moody's Analytics Direktörü Sweet, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) gelecek hafta gerçekleşecek toplantısına yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Komite üyelerinin, sözel yönlendirmeyi bu toplantıyla değiştireceklerini düşünen Sweet, "Sabırlı ifadesi mart toplantısıyla tarih olacak. Fed, daha fazla esneklik için bu ifadeyi toplantı metninden çıkaracak. Piyasalar da buna hazırlıklı" şeklinde konuştu.

EYLÜLE KADAR ERTELEYECEK

Sweet, Fed'in mart toplantısının ardından faiz artışına herhangi bir toplantıda başlayabileceğini aktarırken, Moody's Analytics olarak faiz artışının eylül ayına kadar ertelenmesini beklediklerini bildirdi.

Faiz artışına biraz geç gitmenin risklerinin, erken gitmenin risklerini aştığını düşünen Sweet, bu noktada, "Fed faiz artışını eylüle kadar erteleyerek, ekonominin ateşlenmesine izin verecek" yorumunu yaptı.

YORUMLAR 1
  • inal 9 yıl önce Şikayet Et
    bu yahudiler uslanmaz işte bir yahudi kadın bütün dünyayı karıştırıyor.allah onların ayağını kaydırsın
    Cevapla