Türkiye'nin ilk özel bankası geri dönüyor!

Türk Ticaret Bankası, BDDK ile dava yolunun dışında bir uzlaşı sağlanırsa torba yasayı beklemeden yeniden lisans alabilecek.

Türkiye'nin ilk özel bankası geri dönüyor!
Türkiye'nin ilk özel bankası geri dönüyor!
GİRİŞ 10.03.2015 06:56 GÜNCELLEME 10.03.2015 08:48

Yönetim Kurulu Üyesi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Daire Başkanı Abdullah Güzeldülger, Türk Ticaret Bankası’nın, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile dava yolunun dışında bir uzlaşı sağlanırsa torba yasayı beklemeden yeniden lisans alabileceğini belirtti.

Türk Ticaret Bankası’nın bankacılık faaliyet izni almak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na 14 Mart 2014 tarihinde yaptıkları başvurunun kabul edilmemesi üzerine Ankara 3. İdare Mahkemesi’ne açtıkları dava sürecinin devam ettiğini anlatan Güzeldülger, şöyle konuştu:

“Şu anda söz Meclis’in. Yasa Meclis’ten geçerse, dava süreçleri ortadan kalkarak yasa yoluyla Türk Ticaret Bankası kaldığı noktadan hayatına yeniden devam edecek. Bundan önce eğer BDDK ile olan müzakerelerimiz dava yolunun dışında bir uzlaşı ile sonuçlanırsa o zaman da yasayı beklemeden zaten BDDK yoluyla bankanın yeniden lisans alması söz konusu olacak. Her iki durumda da banka yoluna kaldığı yerden devam edecek.''