Akbank OTCQX listesine girmeyi başardı

Akbank, OTCQX Electronic Trading Platform'da yer almaya hak kazandı.

Akbank OTCQX listesine girmeyi başardı
Akbank OTCQX listesine girmeyi başardı
GİRİŞ 06.03.2015 10:02 GÜNCELLEME 06.03.2015 10:02

Akbank, dünyanın önde gelen şirketlerinin Amerikan Depo Sertifikalarının (ADR) işlem gördüğü OTCQX Electronic Trading Platform'da yer almaya hak kazandı.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, New York merkezli elektronik yatırım platformu OTCQX'de işlem görecek olan Akbank, Allianz SE, AXA, BNP Paribas, Roche Holding Ltd, Zurich Insurance Group Ltd gibi uluslararası alanda sektörlerinin lider şirketleriyle birlikte yer alacak.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, OTCQX'in yeni depo sertifikalarını kayda alırken çok titiz davrandığını ve en yüksek standartları uyguladığını belirterek, "Uluslararası alanda en itibarlı şirketlerin kotasyona alındığı bu seçkin yatırım platformunda yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Akbank hisseleri ADR'ler yoluyla şeffaf, uluslararası yatırımcıların erişimine açık, likiditesi yüksek bir diğer piyasada daha işlem görecek. Bu başarı Akbank'ın modern kurumsal yönetim uygulamalarının, yüksek büyüme potansiyelinin ve yatırımcılar nezdindeki itibarının da bir yansıması niteliğinde" değerlendirmesinde bulundu.

OTCQX'de işlemlerin tüm yatırımcılara Akbank Amerikan Depo Sertifikalarına (ADR) anında yatırım yapma fırsatı sunduğunu aktaran Binbaşgil, platformda yer almalarının Akbank'ın yatırımcı tabanını daha da genişletmesine ve çeşitlendirmesine önemli katkı sağlayacağını kaydetti.