Kaynak Holding'in hisseleri TMSF'ye geçti

BDDK, Sürat Basım ile Forum İnşaat'a ait hisselerin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

Kaynak Holding'in hisseleri TMSF'ye geçti
Kaynak Holding'in hisseleri TMSF'ye geçti
GİRİŞ 04.03.2015 12:51 GÜNCELLEME 04.03.2015 13:28
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kaynak Holding'in kontrol gücüne sahip olduğu Sürat Basım ile Forum İnşaat'a ait Bank Asya pay defterine kayıtlı A grubu nitelikli hisselerin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verdi.

BDDK'dan KAP'a yapılan açıklamada kararın, "Asya Katılım Bankası'nda A grubu nitelikli paya sahip, Sürat Basım Yayın ile Forum İnşaat'ta kontrol gücünü elinde bulunduran Kaynak Holding'in hisselerinin tümünün Hollanda'da mukim bir özel limited şirket olarak 16.01.2015 tarihinde kurulan INL Partners B.V. şirketine devir işleminin 29.11.2012 tarihli ve 5054 sayılı Kurul kararına aykırı şekilde izin alınmaksızın yapılması nedeniyle, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 18. Maddesinin yedinci fıkrası hükmüne istinaden" alındığı belirtildi.

Bank Asya'nın 19 Kasım'da yayımladığı dokuz aylık faaliyet raporuna göre, 900 milyon lira sermayesi bulunan bankada Sürat Basım'ın yüzde 2.7, Forum İnşaat'ın yüzde 3.85 payı bulunuyor.

KAP'ta yer alan bilgilere göre Kaynak Holding'in ise bankada dolaylı yoldan yüzde 6.47 payı bulunuyor.

YORUMLAR 50
  • omer 9 yıl önce Şikayet Et
    Anahtarları 28subatcilara verirler ancak.hatirlarsNiz
    Cevapla
  • yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapilanlar hukuksuzsa Türkiye agir ceza öder. Benzer bir dosyadan Geçmişte 5 milyar dolar ceza aldı ulke. Olan yine bize olurmu?
    Cevapla
  • Hamit 9 yıl önce Şikayet Et
    Kac ay gecti daha yeni mi bole oldugunu anladilar, bence bu isin icinde is var. Yavas yavas batirilmaya calisilma hamleleri bence... Bir ulkede devletin banka batirmasi demek halkinin da batmasi demektir
    Cevapla
  • asim 9 yıl önce Şikayet Et
    İnadina asya
    Cevapla
  • bahtiyar 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak holding, Tuzluğu koysak vekil yaparız, şeklinde konuşmaları internete düşen Süleyman Hamit Müftigil'in holdingidir, tabi cemaati açığa çıkaran o konuşmalardan sonra holdingle bağı devam ediyor mu bilemiyorum.
    Cevapla
  • bahtiyar 9 yıl önce Şikayet Et
    Özür dilerim, Süleyman Hamit Müftigil kaynak holdingin değil Yapı A.Ş'nin kurucu ortağıymış. Düzeltmekte fayda var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle