Merkez Bankası'ndan sürpriz sinyal!

Çeyrek puanlık indirim sonrasında eleştiri oklarının hedefi olan Merkez Bankası'ndan sürpriz bir sinyal geldi.

Merkez Bankası'ndan sürpriz sinyal!
Merkez Bankası'ndan sürpriz sinyal!
GİRİŞ 26.02.2015 09:41 GÜNCELLEME 26.02.2015 09:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Faizleri düşüren Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan yeni indirim sinyali geldi. TCMB ile toplantı yapan ekonomistler, “Şubat enflasyonu yüksek çıksa bile indirim mesajı aldık” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu’nun (PPK) önceki gün politika faizinde 0.25 puanlık ve tüketici kredilerini direkt etkileyen politika faizi üst sınırında 0.50 puanlık indiriminin yankıları sürerken, sürpriz bir sinyali geldi.  

FAİZ İNDİRİMİ SÜRECEK

Merkez Bankası, Şubat’ta yıllık tüketici fiyatları enflasyonunun Ocak ayındaki yüzde 7.24 seviyesinin üzerine çıkma ihtimaline rağmen,ekonomistlerle yaptığı toplantıda faiz indiriminin devam edebileceği mesajını verdi.

Toplantıya katılan 5 ekonomist de Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarından faiz indirimlerinin süreceği mesajını aldıklarını söyledi.

YORUMLAR 12
  • Sayın Cumhurbaşkanım 9 yıl önce Şikayet Et
    Yiğidim sen farklı olacaksın konuş çünkü seni cumhur halk seçti
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Faizlerle döviz kurunun birbirine ters orantılı olduğunu birçok arkadaş anlamış bu iyi. Ama hala yüksek faizin etkisiyle yüksek döviz kurunun etkisini bir tutanlar oluyor. Faizlerin yüksek olması demek para elinde olanın aynı parayla kendini riske etmeden reel ekonomiye daha fazla katkı yapmadan daha fazla kazanması demektir. Yani yüksek faiz, kalkınmayı, istihdamı, yatırımı doğrudan olumsuz etkiler. Ama yüksek döviz kuru, ihracatı artması, ithalatın düşmesi için çok ciddi bir etkiye sahiptir. Bu da yerli kaynaklara yönelmeyi, üretimi, arttırır, reel sektörün büyümesini sağlar. Ayrıca giden faiz yerine gelmez ama ihracat ile kazanılan pazarın, büyümenin kalıcılığı ve çarpan etkisi vardır.
    Cevapla
  • OlgunŞen 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah milletin ferdi katılıyorum size..
    Cevapla
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olaylarından sonra baronların isteğiyle 5 puan yükseltti şimdi yarım puan çeyrek puan indiriyor, dalga geçer gibi kimin emrindesin merkez?
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    C.Başkanı her konuda birşeyler konuşma zorunluluğumu hissediyor kendisinde. Konuştukça dolar fırlıyor zaten. Bırakın herkes kendi işini yapsın. Hemen o insanları yaftalamayın, C.Başkanının yaptığı gibi.
    Cevapla
  • Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin bu hale gelmesinde en büyük sıkıntıyı çeken o, niçin konuşmasın ki? Hem sana niye batıyor onun konuşması? Haşhaşgillerden misin yawrucum?
    Cevapla
  • ekoo 9 yıl önce Şikayet Et
    ortada kocaman bir enflasyon var arkadaş nasıl indirim yapılacak dün sayın cumhurbaşkanı konuştu tekrar dolar yükseldi, insanımızın cebindeki paranın değeri düştü Amerika da enflasyon %0,5 faiz ise %1 bizde enflasyon çok yüksek faiz indirimi beklenemez indirirse vatandaşa faturası ağır olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle