Türkiye İş Bankası'ndan o haberlere yalanma

Bugün bazı gazetelerde çıkan haberler üzerine Türkiye İş Bankası'ndan bir açıklama geldi.

Türkiye İş Bankası'ndan o haberlere yalanma
Türkiye İş Bankası'ndan o haberlere yalanma
GİRİŞ 19.02.2015 13:49 GÜNCELLEME 19.02.2015 13:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bankadan yapılan açıklama şöyle;

Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin 19 Şubat 2015 tarihli nüshaları ile bazı internet sitelerinde Türkiye İş Bankası’nı  “siyasi bir komplo”nun parçası, “yolsuzluk ve hortumlanma”nın konusu gibi gösteren çeşitli haberlere yer verildiği görülmüştür.

Söz konusu haberlerdeki iddialar ile herhangi bir ilgimiz bulunmadığı gibi Bankamızdaki bütün işlemlerin ulusal ve uluslararası yasalar ve resmi mevzuat çerçevesinde yürütüldüğü de açıktır.  Bankamızın yasalara, mevzuata ve köklü etik anlayışına aykırı herhangi bir işleme taraf olması kesinlikle söz konusu değildir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inisiyatifiyle 1924 yılında kurulduğundan bu yana halka açık bir şirket olan Türkiye İş Bankası, bugün Munzam Sandığı aracılığıyla çalışanlarının ve emeklilerinin ortak olduğu, ülkemizde benzeri olmayan bir ortaklık yapısına sahiptir. Bankamızın ortaklık yapısında İş Bankası Munzam Sandık Vakfı %40,15 hisseye sahiptir, halka açık pay %31,76 oranındadır, kalan %28,09 oranındaki Atatürk hisseleri ise Cumhuriyet Halk Partisi tarafından temsil edilmektedir.  Atatürk’ün vasiyeti çerçevesinde mülkiyeti Cumhuriyet Halk Partisi’ne ait olan bu hisselere ilişkin temettü geliri Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na bırakılmış olup, temettü ödemeleri Bankamız Ana Sözleşmesi ve yasal mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır.

Türkiye İş Bankası faaliyetlerini hukuka, yasal mevzuata, ahlaka ve milli değerlere uygun şekilde yerine getiren köklü bir kurumdur. Bu tür haber, iddia ve yorumlara itibar edilmemesini, söz konusu yayın kuruluşları hakkında Bankamızca hukuki süreç başlatıldığını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Türkiye İş Bankası

YORUMLAR 6
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    böyle banka olurmu?atatürkün payı,chp ye(((atatürk o yok yıllarda o parayı nerden bulduda-banka kurdu diye sormak gerekmezmi?chp ye neden veriliyor,eğer chp siyasi kaosları bilerek çıkartıyor ve faizleri bilerek artırıyorsa ki,öyle ne olacak???
    Cevapla
  • uykucu 9 yıl önce Şikayet Et
    Etik islerinize Erol Evcil'in Eze Zeytini ve Aydin Dogan'in POAS'i da dahil mi Is Bankasi?
    Cevapla
  • Alper 9 yıl önce Şikayet Et
    ;ş Bankasının Hind müslümanlarının,Anolunun kurtuluş savaşına verdiği bağışlardan parasıyla kurulduğu iddiaları var.eğer doğruysa nasıl bu pay CHP ye geçmiş?İş bankası önce sermayesini nasıl elde ettiğini halka anlatıp,referandumla hisseleri CHP ye devretsin,eğer demokrasi taraftarlarıysa bunu yaparlar diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Cebel 9 yıl önce Şikayet Et
    Alper Kardeş Hiç Şüphen Olmasın İŞ BANKASI Savaş için Verilen Bağış Paraları İle Kurmuştur.İş Bankasının Hssedarları CHP.Türk Dil Kurumu,Türk Tarih Kurumu Ve Atatürk'ün Manevi Evlatlarıdır.
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    valla bu bankaya borcum var icra kredi kartı ne yapacagımı bılmıyorum maaştan kalanıda kesiyorlar ama allah var yinede anlayışlılar zaten kefıl kurbanıyım
    Cevapla
  • anlamadım 9 yıl önce Şikayet Et
    atatürkün nasıl hissesi oluyor asker maaşıyla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle