Bank Asya'ya MİT operasyonu

BDDK ile TMSF’nin incelemeleri derinleştirdiği Bank Asya’da, Erbil şubesine yönelik yerinde denetim yapılacağı kaydedildi.

Bank Asya'ya MİT operasyonu
Bank Asya'ya MİT operasyonu
GİRİŞ 17.02.2015 04:05 GÜNCELLEME 17.02.2015 10:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İmtiyazlı ortaklarını gizlediği için iki hafta önce yönetimi Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu’na (TMSF) geçen Bank Asya’nın yurt dışı şubelerine yönelik operasyonlar başlıyor. 

DIŞİŞLERİ VE MİT DAHİL OLACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile TMSF’nin uzun süredir inceleme yaptığı Bank Asya’nın Erbil şubesine yönelik yerinde denetim yapılacak. Sürece Dışişleri Bakanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da (MİT) dahil olacağı belirtiliyor. Murakıplarının Dışişleri Bakanlığı’nın müsaadesi ile Kuzey Irak’ta denetim yapabileceğine dikkat çeken BDDK kaynakları, Erbil şubesinin Türkiye’nin denetiminden bağımsız olmadığını söyledi. 

Erbil şubesine Türkiye’den yapılan ve bu şubeden dünyanın farklı ülkelere yapılan her türlü para gönderimlerinin mercek altına alındığını ifade eden üst düzey bir BDDK yetkilisi, ''Oradaki kayıtlara ilişkin bilgi isteme süreci devam ediyor. Gelen bilgiler inceleniyor. MİT'in yurt dışındaki ayağından da destek istenebilir. Süreci yakından takip ediyoruz'' dedi.

YORUMLAR 12
  • kod:111 9 yıl önce Şikayet Et
    Bugün bu hizmetle uğraşanlar, yarın ellerini dizlerine vurup “Keşke toprak olsaydık!” diyecekler, “toprak olsaydık da bunları yapmasaydık!..”
    Cevapla
  • kod adı K.O.Z. 9 yıl önce Şikayet Et
    Alın hizmetinizi başınıza çalın.Hizmetin uğraştığı insanların sizden alacağı hakkı nasıl ödeyeceksiniz. Başta ben hakkımı helal etmiyorum hizmete ve safiyane peşinde gidenlere...
    Cevapla
  • Harun 9 yıl önce Şikayet Et
    Yuh arkadaş! Sanki İslam'a savaş açtılar! İşte sizin yanlışınız bu: İslam'ı sadece mensubu olduğunuz cemiyetten ibaret zannediyorsunuz.
    Cevapla
  • samet akcan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl anlayış demişsiniz. demekki nasıl bir anlayış banka operasyonu gösteriş erbilde daha gizli bir operasyon var demektir. allah utandırmasın diyorum
    Cevapla
  • türk 9 yıl önce Şikayet Et
    eeee gurur mu duyalım
    Cevapla
  • manidar. 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kuzey ırakla olan muhabbetımız çok manıdar... :D
    Cevapla
  • peh 9 yıl önce Şikayet Et
    mit ancak almanyadaki gibi türk vatandaşlarını fişleme operasyonu yaparken alman ajanlarına yakalanıp hapse girer..
    Cevapla
  • Harun 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen yanlış istihbarat almışsın. ;)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle