Bank Asya'da ilk açıklama

Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devri ile ilgili bankadan ilk açıklama yapıldı.

Bank Asya'da ilk açıklama
Bank Asya'da ilk açıklama
GİRİŞ 04.02.2015 01:46 GÜNCELLEME 04.02.2015 08:58
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Bank Asya, Banka'nın 122 adet pay sahibine ait imtiyazlı hisselerin temettü hariç ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verildiğini bildirdi.

Bank Asya'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 03.02.2015 tarih ve 6187 sayılı kararı uyarınca, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 18'inci maddesinin 5'inci fıkrası kapsamında, Banka'nın 122 adet pay sahibine ait imtiyazlı hisselerin temettü hariç ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verildiği duyuruldu.

İlgili karar gereğince mevcut Yönetim Kurulu'nun dün itibarıyla TMSF tarafından değiştirilerek, yeni Yönetim Kurulu ve Genel Müdür'ün atandığı belirtilen açıklamada, Banka'nın, yeni yönetimi ile herhangi bir aksamaya sebebiyet vermeden bankacılık faaliyetlerine devam edeceği kaydedildi. 

TMSF YENİ YÖNETİM KURULU'NU BELİRLEDİ

Bank Asya'nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından atanan yeni yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdürü Aydın Gündoğdu, yeni yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ali Gökçe ve Bedri Sayın ile Bank Asya Genel Müdürlük'te bir açıklama yaptı.

Bankacılık Kanunu'nun 18. maddesinin 5. bendi uyarınca Asya Katılım Bankası'nın bugün itibarıyla yönetim kurulu ve genel müdürünün değiştiğini belirten Gündoğdu, bu konuda Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK),TMSF ve bankanın konuyla ilgili açıklamalar yaptığını anımsattı.

''BUGÜN BANK ASYA DÜNDEN DAHA DEĞERLİ BİR KURUM''

"Gerek halkımız, gerek müşterilerimiz gerekse personelimiz açısından fayda mülahaza ettiğim birkaç konuya temas edeceğim" diyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Bugün Bank Asya dünden daha güçlü bir banka. Bunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Çünkü bugün bankamızın arkasında kamunun da desteği oldu. Bu durumun mevduat sahiplerimiz için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum ve mevduatlarının bundan sonraki süreçte de artırarak devam ettireceklerini düşünüyorum. Yönetim kuruluna baktığımız zaman katılım bankacılığında çok deneyimli bir ekip var aramızda. Onların deneyimlerinden istifade edeceğiz."

''DAHA İLERİYE TAŞIMANIN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ''

Gündoğdu, Banka Asya'nın bir katılım bankası olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Katılım bankacılığı belli prensiplerle yürüyen bir bankacılık. O anlamda hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, katılım bankacılığı prensipleri konusunda en hassas şekilde davranacağımızı herkesin bilmesinde fayda mülahaza ediyorum. Dün olduğu gibi bugün de ekibimizle Bank Asya'yı daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız. Tüm çalışma arkadaşlarıma bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Onların hepsinin tek tek desteğini istiyorum. Zaten kendileri ile gerekli çalışmaları yapacağız. Ümit ediyorum ki bankamızı hep beraber müşterilerimizle, çalışanlarımızla, yeni yönetimimizle el ele, kol kola, yürek yüreğe iyi bir vizyonla geleceğe taşıyacağımıza yürekten inanıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • Son_OSMANLI 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun demişte biri israil bankasi amarikanin bankasi bizim bankamiz deyil patronuda perslvanyada .)onunda zamani gel az kaldi
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Sıra samanyolunda
    Cevapla
  • Ne edersen onu biçersin 9 yıl önce Şikayet Et
    17 Aralık yolsuzluk kılıflı darbenin amacı Türkiye'nin düşmanı üst akılın emri ile hükümeti ve gururumuz olan halk Bankası batırmaktı. Ama darbe girişimi böyledir. Başarılı olursan amacına ulaşır, başarılı olamazsan böyle defterini EvvelAllah düşerler. Sizi gidi paralel çeteler. Siz bu milletin sahibi Allah tır bunu hala anlamadınızmı
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer boyunuzdan buyuk estiniz .Siz kim oluyorsunuzda milletten aldiginiz paralarla koskoca TC Devletine kafa tutuyorsunuz
    Cevapla
  • hlk 9 yıl önce Şikayet Et
    f avni bunu bilemedi mi şimdi, bilemediyse çok yazık oldu, buna ilişkin bir haber duymadım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle