Babacan: Londra Borsası sadece bir adım

Babacan, Londra Borsası ile işbirliği anlaşmasının, Borsa İstanbul'un dünyada yapacağı anlaşmaların bir adımı olduğunu belirtti.

Babacan: Londra Borsası sadece bir adım
Babacan: Londra Borsası sadece bir adım
GİRİŞ 20.01.2015 15:18 GÜNCELLEME 20.01.2015 15:18

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Londra Borsası ile işbirliği anlaşmasının, Borsa İstanbul'un dünyada yapacağı anlaşmaların bir adımı olduğunu belirterek, "Borsa İstanbul, bizim sermaye piyasalarımızın merkezi konumunda ve piyasaların geleceği açısından en önemli kurumumuz" dedi.

Babacan, Borsa İstanbul ve Türk İhracatçılar Birliğince, İstanbul Finans Merkezi Girişiminin işbirliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın medya sponsoru olduğu "İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu"nda yaptığı konuşmada, Borsa İstanbul ile Londra Borsası arasındaki anlaşmanın, kurumların işbirliğini güçlendireceğini söyledi.

Söz konusu anlaşmanın, Borsa İstanbul'un dünyada yapacağı anlaşmaların bir adımı olduğunu belirten Babacan, "Borsa İstanbul, bizim sermaye piyasalarımızın merkezi konumunda ve piyasaların geleceği açısından en önemli kurumumuz" dedi.

Türkiye'nin son 12 yılda birçok alanda çok önemli bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade eden Babacan, bunlardan en önemlilerinden birinin de sıfırdan yazılan yeni Sermaye Piyasaları Kanunu olduğunu kaydetti.

Babacan, G-20 dönem başkanı olarak sermaye piyasalarına büyük önem verdiklerinin altını çizerek, "G-20 dönem başkanı olarak öz sermaye finansmanının en önemli gündem maddelerimizden biri olduğunu ve bunun için efor harcayacağımızı deklare ettik. Borçluluk şu anda tüm dünyada en önemli problemlerden biri" dedi.

- "Türkiye bir başarı hikayesi"

Ali Babacan, Türkiye'nin içinden geçtiği değişim sürecinin bir başarı hikayesi olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin bugün 2002 yılına kıyasla birçok açıdan iki farklı ülke görünümü verdiğini vurgulayan Babacan, değişim sürecinin bundan sonra da devam edeceğine işaret etti.

Babacan, anlaşmanın taraflarını da tebrik ederek, "Bunun sadece bir başlangıç olacağına inanıyorum. Londra çok önemli bir finansal merkez. İstanbul ise gelişen bir finans merkezi. Bu iki kurumun birlikte yapabileceği çok şey var" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA