Vakıfbank 800 personel alacak

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan,2015 yılında 750-800 personel alımı yapmayı planladıklarını açıkladı.

Vakıfbank 800 personel alacak
Vakıfbank 800 personel alacak
GİRİŞ 26.12.2014 14:49 GÜNCELLEME 26.12.2014 14:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan, banka olarak 2014 yılında da ülke ekonomisine katkılarını sürdürerek aktifleri içerisinde en büyük paya sahip olan kredilerdeki büyümeyi ve mevduat tabanındaki genişlemeyi devam ettirdiklerini anlattı.

Kaynak çeşitlendirmesi ve kaynakların ortalama vadesinin uzatılması yönündeki çalışmalarını da sürdürdüklerini belirten Aydoğan, bu dönemde küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalara karşın karlarının olumlu bir seyir izlediğine dikkati çekti.

Takipteki kredilerin tasfiyesine verdikleri büyük önem sayesinde, varlık satışı veya aktiften silme yapmamalarına rağmen, 2014 yılı içinde takipteki kredilerin artış hızının sektör ortalamasının altında gerçekleştiğini belirten Aydoğan, bu kredilerden sağlamış oldukları tahsilat artışı da dikkate alındığında, bu alanda çok önemli bir yol katettiklerini dile getirdi.

Gelecek dönemde de aktif kalitesindeki iyileşmeyi ve sektör ortalamasının üzerindeki başarılı performanslarını sürdüreceklerini anlatan Aydoğan, Vakıfbank olarak güçlü sermaye yapısıyla daha büyük başarılara imza atarak ülke ekonomisine destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Aydoğan, 2015 yılı karlılık, büyüme, mevduat ve kredi artış hedefleri hakkında şunları kaydetti:

"Cari açığı düşürmek için alınan önlemlerin etkisiyle 2014 yılında bireysel kredilerin yıllık artış hızında belirgin bir yavaşlama yaşandığını, bunun da sektörde toplam kredilerin yıllık artış hızında düşüşe neden olduğunu görüyoruz. 2015 yılında ise Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyüyeceği ve iç talebin büyümeye katkısının artış göstereceği varsayımıyla, sektörde kredilerin yıllık artış hızında 2014 yılına göre bir yükseliş yaşanacağını ve büyüme hızının yüzde 20'ler seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Aynı şekilde sektörde toplam mevduatın yıllık artış hızında da bir yükseliş yaşanacağını ve mevduat büyümesinin 2015 yılında yüzde 14 seviyesine ulaşacağını düşünüyoruz. Mevduatın krediye dönüşüm oranının yükselmesinin yaratacağı rekabetin, sektörün daha uzun vadeli mevduat dışı kaynaklara yönelmesini sağlayacağını ve sektörde önemli bir sorun olan vade uyumsuzluğuna olumlu yönde katkıda bulunacağını düşünüyoruz."

750-800 PERSONEL ALIMI

2014 yılını 893 şube ve yaklaşık 14 bin 900 personelle tamamlayacaklarını belirten Aydoğan, "Müşterilerimize daha yakın olma ve tabana yayılma stratejilerimiz doğrultusunda 2015 yılında da şube açılışlarına devam edeceğiz. Bankamızın 1.000 şubeye ulaşma hedefi doğrultusunda, 2015 yılı içerisinde azami çaba göstererek, gelecek yıl için yaklaşık 750-800 personel alımı yapmayı planlıyoruz" dedi.

Ekonomik gelişmelere bağlı olarak yurt dışında büyüme fırsatlarını her zaman değerlendirdiklerini vurgulayan Aydoğan, bu değerlendirmeler sonucunda Vakıfbank için uygun bir konjonktür oluştuğunda, söz konusu çalışmaları dikkate alacaklarını ifade etti.

Aydoğan, gelecek dönemlerde sadece yurt dışında büyüme fırsatlarını değil, uluslararası fonları ülkenin finansal sistemine dahil ederek, bu alandaki büyüme fırsatlarını da değerlendireceklerine dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    15 yıllık bankacıyım, vakıfbanka nasıl başvuracağım elaman alımı nasıl yapılıyor..
    Cevapla