Albaraka'nın kredi notu yükseldi

Uluslararası İslami Derecelendirme Kuruluşu ve Dagong Global Kredi Derecelendirme Şirketi, Albaraka Bankası'nın kredi notunu açıkladı.

Albaraka'nın kredi notu yükseldi
Albaraka'nın kredi notu yükseldi
GİRİŞ 21.11.2014 09:48 GÜNCELLEME 21.11.2014 09:48

Albaraka Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, 12 ülkede faaliyet gösteren Albaraka Grubu’nun iştiraklerinin sinerji oluşturarak bu ülkelerin ekonomilerine katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

İslami Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu (IIRA) ve Dagong Global Kredi Derecelendirme Şirketi (Dagong) birlikte Albaraka Bankacılık Grubu’nun yatırım kredi derecelendirme puanını uzun vadede BBB+ ve kısa vadede A3 olarak açıkladı.

IIRA aynı zamanda ulusal ölçekte Albaraka Bankacılık Gurubu’nun puanını A+ (bh) / A2 (bh) olarak belirledi. Bu iki derecelendirmenin de görünümü istikrarlıdır.

Ayrıca IIRA, güçlü faizsiz bankacılık standartların benimsendiğini ve bütün paydaşların haklarının en üst seviyede korunduğunu gösteren İtibar Notu’nu da açıkladı. ABG’nin faizsiz bankacılık prensipleri açısından kurumsal yönetişimi ve varlık yönetimi IIRA tarafından ‘mükemmel’ notunu aldı.

Albaraka Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, konuyla ilgili olarak, “Güçlü mali yapısı ve sunduğu ürün ve hizmetlerle kriz döneminde bile ülke ekonomisine destek veren ABG, Türkiye dâhil bölgedeki en diğer ülkelerde de en istikrarlı bankalardan birisidir. Bu nedenleri göz önünde bulunduran derecelendirme kuruluşu da Albaraka Grubu’nun notunu yükseltti. Türkiye ve diğer 11 ülkede bulunan Albaraka Grubu’nun iştirakleri sinerji oluşturarak faaliyet gösterdikleri ülkelerin ekonomilerine katkı sağlamaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Raporda yer alan bilgilere göre kredi notunun yükselmesinde ABG’nin güçlü mali durumu, Grubun yakın geçmişte yaşanan krizler karşısındaki gösterdiği dayanıklılık ve 12 bölgesel ve uluslararası piyasada varlığını sürdürmesi nedeniyle çeşitlendirdiği risk profilinden güç alan iş modeli önemli etken olarak gösteriliyor. Kredi notunun yükselmesinde rol oynayan diğer bir faktör ise Grubun ve iştiraklerinin sermaye yeterlilik oranının güçlü olması ve küresel anlamda kabul edilen minimum seviyenin üzerinde bulunmasıdır.