150 milyon liralık kira sertifikası sattı

Kuveyt Türk 150 milyon liralık kira sertifikası satışı gerçekleştirdi.

150 milyon liralık kira sertifikası sattı
150 milyon liralık kira sertifikası sattı
GİRİŞ 12.10.2014 11:46 GÜNCELLEME 12.10.2014 11:46

Kuveyt Türk açıklamasına göre, Kuveyt Türk, nitelikli yerli yatırımcıya satılan en yüksek tutarlı sukuk ihracını gerçekleştirdi.

Kuveyt Türk, 91 günlük sukuk ihracında yıllık yüzde 9,16, 175 günlük sukuk ihracında ise yıllık yüzde 9,95 getiri oranı sağladı

Portföy yönetim şirketleri, yatırım şirketleri ve yatırım fonlarından olduğu kadar nitelikli bireysel müşterilerden de kayda değer talep gören ihraçta, Kuveyt Türk ek satış hakkını kullanmasıyla 150 milyon liralık bir kira sertifikası satışı gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, bir ilke başarıyla imza attıklarını belirtti.

Söz konusu ihracı yerel piyasada ilk defa kullanılan bir yapı ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Uyan, Türk Lirası cinsinden yapılan ihraçlarda ilk defa finansal kiralama varlıkları, Hazine Kira Sertifikası ile emtia murabahasını birlikte kullanarak bir kira sertifikası ihracı gerçekleştirilmiş olduklarını bildirdi.

Uyan, yatırımcıların Kuveyt Türk'e olan güvenlerini gösterdiğini belirterek, "Her seferinde daha başarılı yerel ve uluslararası Sukuk ihraçları gerçekleştirmeyi hedefleyerek katılım bankacılığı sektörünün gelişimine katkıda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Kuveyt Türk Kurumsal Yatırım Uluslarararası Bankacılık ve Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Albayrak ise şunları kaydetti:

"Kendi ihracımızı sektör gelişmeleri ile kıyasladığımızda; 175 gün vadeli işlemimizde gösterge oranlar üzerine 61 puan ek getiri sağlayarak gerçekleştirdiğimiz ve 91 günlük işlemimizde ise gösterge oranlarının bile altında kaldığımız göze çarpıyor. Gerçekleştirdiğimiz ihraç, nitelikli yerli yatırımcılar nezdinde çok fazla ilgi gördü ve gelecek ihraçlarda büyüme vaat etti. Kuveyt Türk, 1 milyar TL'lik ihraç tavanı çerçevesinde önümüzdeki dönemlerde kira sertifikası ihraçlarına devam edecektir."