İran ve Irak ortak banka kuracak

İran ve Irak arasındaki finansal işlemlerin kolaylaştırılması amacıyla ortak banka kurulacağı bildirildi.

İran ve Irak ortak banka kuracak
İran ve Irak ortak banka kuracak
GİRİŞ 02.09.2014 14:33 GÜNCELLEME 02.09.2014 14:34


İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre, Irak'ın Tahran Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Şakir Rezzak-ul-Daami, bir kaç ay önce Irak'tan bir heyetin İran'a geldiğini ve iki ülkenin mali işlemlerini kolaylaştırmak için protokol imzalandığını, bu doğrultuda ortak banka kurulmasına karar verildiğini söyledi.

Tahran Uluslararası Ticaret Fuarı'nda "Irak ile Ticaret" konulu Konferans'ta konuşan Rezzak-ul-Daami, "Irak'ın altyapısı son dönemde ciddi şekilde zarar gördü ve yok edildi. Şimdi altyapımızı yeniden inşa etme zamanı, konut ve teknik hizmetlerle ilgili olarak somut adımlar atılmalı, bu bağlamda da ciddi yardımlara ihtiyacımız var" dedi.

İki ülke arasında demiryolu taşımacılığı açısından da bazı konuların gündeme getirildiğini belirten Rezzak-ul-Daami, petrol rafinerilerinin faaliyetleri ve İran tarafından inşasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Daami, Erbil ve Basra'da uluslararası fuarlar düzenleyeceklerini ve bu fuarların İranlı şirketlere kendi ürünlerini sergileme fırsatı sunacağını söyledi. İki ülke arasındaki ticaret ve ekonomik iş birliğinin çok dinamik olduğuna değinen Daami, İranlı iş adamlarının Irak fuarlarına katılması ile bu iş birliğinin daha da artacağına inandığını belirtti.

KAYNAK: AA