Merkez merakla beklenen faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.

Merkez merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Merkez merakla beklenen faiz kararını açıkladı
GİRİŞ 27.08.2014 14:00 GÜNCELLEME 27.08.2014 15:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu aldığı karar sonrasında faizleri değiştirmedi. Merkez'in aldığı bu karar sonrasında Politika Faizi 8.25'de sabit kaldı.

Merkez Bankası öte taraftan borçlanma faiz oranı ise yüzde 7,5 düzeyinde sabit tuttu.

Faiz koridorunun üst bandı olan marjinal fonlama oranı yüzde 12’den yüzde 11,25’e, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 11,5’ten yüzde 10,75’e indirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • abdullah taştan 9 yıl önce Şikayet Et
    tok acın halinden ne anlar. 45.000tl maaş alıyor,, emekli olursa ise 2 milyon lira ve aylık da 30 bin lira emekli maaşı alıcak bu arkadaş ,,,,.işveren işçisi için sıkıntıya düşermiş,,, iç piyasa daralırmış ,,sokak ta vatandaş evine ekmek götürememiş,, kirasını ödeyemiyormuş , başını sokacak ev alamıyor ve ya düşük faizle kredi cekip düğün yapamıyacakmış,,, bunlar umrunda bile deyil..ama yasa cıkarsın lar.. maaşının yarısını indirin bakın ozaman nasıl anlar bizim halimizden ..bu vatandaş kime hizmet ediyor kimin uşagı belli ..hükümetin bu kişi ile ilgili yasa cıkarması lazım,,, bu ekonomik program başarısızlıkla sonuclanır ise ceza verilmeli,,, cünkü onların aldıgı kararlar bu ülkede binlerce kişiyi magdur ediyor,, bu maaşı alıyor ise bu yanlışların birde maddi cezası olmalı
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez ama evet... Politika faizleri Türkiye`de % 5 civarına gerilemeyi hakediyor. Ortada tek parti iktidarı ve çok sağlam bir siyasi yapı duruyor. Bugün ABD den bile sağlam bir siyasi yapısı var Türkiyenin. Üstelik izlenen mali disiplin dünyanın hiçbir ülkesinde bu derece katı uygulanmıyor. 0,75 puanlık faiz indirimi normal ama gerçektende samimi olarak baktığımızda yeterli değil. Bugün borçlanma faizi Türkiye gibi bir ülkede max. % 7 olmalıydı. Merkezin önümüzdeki 3 aylık süreçte yeni bir indirim uygulaması kaçınılmazdır.
    Cevapla