Dev merkeze 17 Aralık darbesi! 10 şirket vazgeçti

17 Aralık operasyonu İstanbul Finans Merkezi'ni de etkiledi. En az 10 şirket, merkezini Dubai'den İstanbul'a taşıma planını erteledi.

Dev merkeze 17 Aralık darbesi! 10 şirket vazgeçti
Dev merkeze 17 Aralık darbesi! 10 şirket vazgeçti
GİRİŞ 27.08.2014 10:08 GÜNCELLEME 27.08.2014 13:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış


17 Aralık'taki hükümeti devirme operasyonunu yürüten paralel yapı, İstanbul Finans Merkezi'ni de etkiledi.

2010'dan bu yana global şirketlerin bölge merkezini İstanbul'a taşıma planı süreçte zarar gördü. İstanbul'un stratejik üs olma yolculuğuna darbe girişimi sekte vurdu.

Global şirketlere üst düzey yöneticiler yerleştiren Egon Zehnder'in İstanbul Sorumlusu Murat Yeşildere'ye göre 2013'te "Şirketin merkezini Dubai'den İstanbul'a taşıyalım" diye karar bildiren birçok global kuruluş, 17 Aralık'tan sonra gelişen olaylar nedeniyle bu planını askıya aldı.

Yeşildere, sadece kendisine bu amacından söz edip daha sonra kararını "bekleyip görelim" şeklinde değiştiren 10 şirket olduğunu belirtti. Yeşildere'nin verdiği bilgilere göre bu şirketler ilaç, tüketim, finans ve teknoloji ağırlıklı.

BANKALAR BEKLEMEDE

Finans sektörüyle yakından ilgilenen Murat Yeşildere, bu yıl Türkiye'ye gelmesi beklenen birçok bankacılık yatırımının da beklemede olduğu görüşünde. "2014'te bankacılık sektöründe büyük hareketlilik bekliyorduk. Tepedeki dört büyüğün altında evlilikler, ayrıca sektöre yeni yabancıların gireceği bize gelen haberler arasındaydı. Ancak iç politikadaki karışıklık tüm bunları engelledi" diyen Yeşildere'ye göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını bekleyen yabancılar, son çeyrekte tekrar harekete geçebilir. Yeşildere, bölgede büyük iddiaya sahip İstanbul Finans Merkezi'nin de 17 Aralık sürecinden etkilendiğini belirtti. Yeşildere, "İstanbul Finans Merkezi'ne şimdiye kadar yatırım gelecekti. Ancak birçok grup bunu öteliyor" dedi.  (Sabah)

YORUMLAR 5
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl bir tarafsızlıktan bahsediyorsunuz Simavi Bey? Sermaye hareketlerini maniple etmek için kullanılan kredi derecelendirme kuruluşları mı tarafsız? Onlar mı objektif? Onlar mı öngörülü?. O kadar iyi idilerse ABD’deki tüm dünyayı bile o derece etkileyen, geliyorum diyen krizi niye öngöremediler? Türkiye ile ilgili hep de negatif yönde yanılmaları mı onları tarafsız yapıyor? Geçin bu Yahudi oyunlarını. Diğer taraftan yatırımcı istikrar ister. Gezi kalkışması ve 17 – 25 Aralık yargı darbesi girişimi istikrarı zedelemiştir. Bunu, bu olayların öncesi ve sonrası ekonomik verileri kıyaslayabilen aklı başında herkes görebilir. Elbette bu zararın sebebi Hükümet değildir, demokrasiyi tehdit eden unsurlardır. Bunlar sadece milleti ekonomik olarak zarara uğratmadılar, Millet iradesini de çalmaya kalktılar. Hırsız yerine ev sahibini suçlama saçmalığına düşmemek lazım.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    SADECE PARA. Dubaiden istanbula gelecek şirketler parelel falan bilmez herkes ticari kazancına menfaatine bakar ticarette getiriler ve götürüler vardır ticaretin bir tek dili vardır oda tahsilat dili ve satış dilidir. yabancı dilbilmek değildir. nekadar kazanıyorum nekadar rahatım ona bakar.
    Cevapla
  • Kürşad Yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Yerli işbirlikçiler. Arkadaş yabancıların gördüğünün senin yazdıklarınla alakası yok. Onlar Türkiye de rahatsız bir grubun kendi çıkarları için ellerine geçen her fırsatta ülkeyi karıştırıp, altını üstüne getirmelerinden çekiniyorlar. Onların demokrasi sınırları içinde kalmayacaklarını anlamış olmalılar. Yoksa Erdoğan hükümetini hiç sevmedikleri halde bütün kredi derecelendirme kuruluşları istemeye istemeye Biz Türkiye'ye haksızlık ettik deyip büyüme rakamlarını yukarı doğru revize ederken niye İstanbul'a merkezlerini taşımasınlar ki???
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Süper Güç Yeni Türkiye Biz bunca meşakkate alkış uğruna katlanmadık, halis niyetimiz rızayı ilahidir. Yavuz Sultan Selim Han!. Süper Güç Süper Devlet Yeni Türkiye ORTADOUĞU,yu kan gölüne çeviren ülkeler İNGİLTERE,AVRUPA ve para gücünü elinde bulunduran İSRAİLDİR, YENİ TÜRKİYE ile bağımsızlık zamanı FİLİSTİNE atılan bombalar aslında TÜRKİYE,YE atılıyor, CHP ve MHP,de İNGİLTEREYE taşeronluk yapıyor,, Oslo sızıntısı, 7 Şubat krizi, Gezi olayları, 17 Aralık, 25 Aralık gibi eylemlerin nedeni, Türkiye'nin bölgede büyük oyunculara rağmen oyun kurması ve bunu genişletmesiydi! İran'la olan ticaret, Hindistan'ı da içine alan etkili bölge yaratma çabası ve Rusya'yı da oyuna dahil etme başarısı BARONLARIN yüreğini ağızlarına getirdi! Bölgede geçerli para birimi LİRA olacak ve enerji dağıtımı Türkiye üzerinden yapılacaktı! Bu, Kraliçe ve adamları için felaket demekti! Zaten ABD'deki bankaları da HALKBANK'ı en başından beri sevmiyor ve nefret ediyordu! Daha başka gerekçeler de altalta gelince tıpkı Mısır'da MURSİ'ye yapıldığı gibi Erdoğan'a da operasyon için eller birleştirildi! ÖZGÜRLÜKKKKKKKKKKKKKKK,
    Cevapla
  • Simavi 9 yıl önce Şikayet Et
    Her olumsuzlukta. Artık her olumsuzluğu 17 Aralığıa, Paralele bağlamayı bırakın. Ülkenin ekonomik gidişatına tarafsız bir şekilde bakan herkes görür ki gidişat iyi değil. Yurt dışından bakan yatırımcılar da bunu görmüş.
    Cevapla