Vatandaşı çileden çıkartan SMS ücreti

Banka, borç gecikme bildirimi için bir ayda 17 SMS gönderip bunu parasını isteyince vatandaş çileden çıktı.

Vatandaşı çileden çıkartan SMS ücreti
Vatandaşı çileden çıkartan SMS ücreti
GİRİŞ 08.07.2014 16:38 GÜNCELLEME 08.07.2014 16:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış


Banka, borç gecikme bildirimi için müşterisine bir ay içerisinde 17 kez SMS gönderdi, 66 liralık borç gecikme bildirim ücreti ödeyen tüketici çileden çıktı.

Şikayetvar'ın haberine göre: Bankalar borç gecikme bildirimleri için SMS gönderdikleri müşterilerinden fahiş ücretler almaya devam ediyor. Bankalar arasında bilgilendirme ücretleri değişiklik göstermekle birlikte SMS başına 2 lira ile 6 lira aralığında ücret alınıyor. Bir ay içerisinde defalarca SMS gönderen bankanın aldığı ücret, kullanıcıların borçlarıyla eş değer hale geliyor. Hesap özetlerini incelemeyen kullanıcılar ise her ay kesilen bu rakamlardan habersiz ücret ödüyor.

Bankanın gecikme bildirimlerinden aldığı ücretleri haksız kazanç olarak değerlendiren ve alınan paraların iade edilmesini talep eden tüketicilerin şikayetleri şöyle:

"66.75 TL Gecikme Bildirim Ücreti Aldı." "Geciken kredim için tamamladığım parayı bankaya yatırdım fakat hesap özetimi kontrol ettiğimde bankanın bana 17 kere SMS gönderdiğini ve toplamda "Gecikme Bildirim Ücreti Tahsilatı" adı altında gönderdiği 66.75 TL aldığını fark ettim. Bankanın SMS vb. şeyler için para kesmesini doğru bulmuyorum, alınan ücretlerin iade edilmesini istiyorum."

"Toplamda 40 kuruşluk borç için 20 lira bildirim ücreti kestiler"

"Toplamda sadece 1 günlük gecikme için banka bana 3 tane mesaj gönderdi, 40 kuruş gecikme faiz miktarı için, 20 TL gecikme bildirim ücreti kestiler. Bunun adı haksız kazançtır! İnsanları saf yerine koymayı bu kadar abartmışlar."

"Defalarca kez gecikme bildirim ücreti kesmiş!"

"Kredimi kapatmak amaçlı hesabıma yatan paradan aynı gün içerisinde kaç kalem olduğunu saymadım aynı tutarda gecikme bildirim ücreti kesilmiş. Bankacı değilim anlamıyor olabilir ama bu gecikme bildirimini defalarca kesmenin mantığını kavrayamadım. Kesilen paranın tarafıma iade edilmesi talep ediyorum. Şimdi ben bu şikayeti yazdım hemen altına standart cevabı yazmakla görevli arkadaşa da birkaç sözüm var: Eğer ki o yaptığın işten zevk alıyorsan bazı insancıl duygularından şüphe ederim."

"Ekstre gecikme bildirim ücreti alıyor"

"Hesap özetimi ayrıntılı incelediğimde benden gecikme bildirim ücreti adı altında 2 TL kesilmiş. Yani 1 SMS için 2 TL para alınmış. Bu tarz uygulamalarından dolayı artık bankayı tercih etmiyorum ve bu ücretin iadesini istiyorum"

"Her ay 6 lira boş yere ücret kesiliyor"

"Defalarca gecikme bildirimi SMS ya da arama almak istemediğimi sadece hesap ekstramı istememe rağmen her ay 6 TL SMS ve arama ücreti ödüyorum. Ödemesi geciken müşteriye zaten o ayın sonunda gecikme cezası olarak faiz vs adı altında zaten bir miktar ücret yansıtılacağı bilinmektedir. Buna itirazımız yoktur. Hal böyleyken bu müşteri gecikti o zaman bende istediğim fiyatta SMS ücretini alırım diye düşünmeniz çok yanlış ve üzücüdür. SMS ücreti ceza olamaz. Bu konu hakkında çözüm üretemeyecekseniz kartımı derhal kapatın."

YORUMLAR 7
  • ibrahimkarakaya 9 yıl önce Şikayet Et
    Benden 10 tl alan banka tek bir arama için hemde. faizsiz çalışıyormuş, hiç haram kazanç sağlamıyormuş. kuveyt türk..
    Cevapla
  • MURAT YAMAN 9 yıl önce Şikayet Et
    DEVLETİN SUÇU. BDDK Kurumu ne için var değiştirsinler yönetmeliği. Yeni yönetmeliğe uymayan bankaya uydursunlar bak bir daha yapabiliyorlarmı? AMA BANKALAR YARGITAY IN ONAYLADIĞI KARARLARI BİLE UYGULAMIYORLAR KİMSE DE BİŞEY YAPMIYOR .
    Cevapla
  • İsmail Sarıçay 9 yıl önce Şikayet Et
    SMS ücreti, soygun ücreti. AKBANK da her ay otomatik 3 tl SMS ücreti kesiyor. Bankalar adeta vatandaşı göz göre göre soytuyorlar. Buna bir son verilmelidir. Buna kim dur diyecek merak ediyorum.
    Cevapla
  • gürkan özkan 9 yıl önce Şikayet Et
    sizlere. bir türk aklı nasihatı bankalara başvuru yapılırken kesinlikle cep telefonu numaranızı vermeyin kullanmıyorum diyin hiç bişe yapamazlar.bu aradada sms atamazlar ben öyle yapıyorum böyle küçük detaylarla uğraşmıyorum.hahaha türkün fendi bankaları yendi.onlar şeytansa bizde cin olalım deemi yaaaa..
    Cevapla
  • ersin özmen 9 yıl önce Şikayet Et
    evet finans bank ta mesaj başı üç tl kesiyor. çok acımasızca. zaten ödemekte sıkıntı çekenlere, sen misin düşen kanını emin hesabında olan bankalar var. Borçlarım bitince bankalara yaklaşmayacağım. Dolaylı yoldan haraç bu. İstemiyorum mesajı diyorsun çatır çatır atıyor ve para alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle