Bankaların dekont ücreti vatandaşı çileden çıkardı

Kredi kullanırken kesilen dosya masraflarını geri almak isteyen vatandaşlar mahkemeden önce bankalarda savaş veriyor.

Bankaların dekont ücreti vatandaşı çileden çıkardı
Bankaların dekont ücreti vatandaşı çileden çıkardı
GİRİŞ 04.07.2014 16:50 GÜNCELLEME 04.07.2014 16:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dosya masraflarının iadesini geri alabilmek için dekont talep edenlere bankalar ya dekont vermiyor ya da dekont için fahiş ücretler talep ediyor.

Şikayetvar’ın haberine göre: Banka kredisi kullanan tüketiciler, kredi çekerken ödedikleri dosya masraflarını geri almak istiyor. Yargıtay’ın kararı sonrası dosya masraflarının iadesini talep edecek olanlar bankadan dekont almak için başvuru yapıyor. Fakat dekont talep edenlerin karşısına engeller çıkıyor. Bankaların dekont vermemek için direndiğini iddia eden kullanıcılar, ısrarları sonrasında da istenilen dekont ücretiyle karşılaştıklarını aktardılar. Bankaların, dekont veremediklerini belirttikten sonra çeşitli fiyat politikalarına göre 50 lira ile 80 lira arasında dekont ücreti talep etmesine tepki gösteren tüketiciler bir an önce bu duruma çözüm bulunması gerektiğini belirttiler.

“Zaten kredi çekerken haksız yere ücret ödedik, şimdi geri alabilmemiz için yine ücret ödememiz gerekiyor” diyen tüketicilerin şikayetleri şöyle:

 “Önce dekont vermediklerini söylediler sonra 50 lira istediler”

“30.06.2014 tarihinde bankaya gittim. Kredi alırken kestikleri dosya masrafı için dekont istedim. Banka görevlisi, dekont veremediklerini belirtti. Nedenini sorsam da açıklama yapılmadı. Üç defa nedenini sordum, her seferinde ‘veremiyoruz’ dedi. Dördüncü kez sorduğumda da, 50 lira alıyoruz dedi. Çalışma sistemleri mi anlayamadım. Önce veremeyeceğini söylüyor, sonrada benden bir dekont için 50 lira istiyorlar.”

“Banka işi yokuşa sürüyor”

 “Banka dosya masrafına ait dekontları vermiyor. Şubedekiler lütfen yokuşa sürmesin bu işi... Sistemi anlamıyorum. En kısa sürece bir çözüm bekliyorum.”

“Yıllardır müşterisi olduğum banka 70 lira ücret istiyor”

“Yıllardır maaş hesabı olarak kullandığım bankadan kullanmış olduğum kredilerimin dosya masraflarını geri alabilmek için şubeden istemiş olduğum masraf dekontları için 70 TL ücret istenmektedir. Yıllardır müşterisi olarak kullandığımız maaşlarımızın yattığı bankanın bir dekont için 70 TL istemesi tam bir soygunculuk örneğidir.”

“Dekont ücreti 52.50 lira para istiyorlar, ödemek istemiyorum”

 “Bankadan kredi çekmiştik kesilen paraların geri ödendiğini duyduk ve bankadan dekont istedik dekont için bizden 52.50 lira para tahsil edildi. Sadece bir kağıt parçası için bu haksız kazanca dur demenizi rica ediyorum.”

“Kağıt parçasına 70 lira para talep ediyorlar”

“Bugün itibariyle bankanızdan geçmişte kullanmış olduğum bireysel kredilerin dekontunu almak istedim, fakat karşıma 70 TL gibi bir ücret çıkarttınız. Bankanızın bu yaptığı, dekont ücreti adı altında talep edilen para resmen haksızlık. Eğer benden bu ücreti almakta kararlıysanız bankanızla olan tüm ilişiği mi keseceğim, aynı zamanda sizi her yere şikayet edeceğim. Başta Türkiye Bankalar Birliği olmak üzere tüm devlet kurumlarına. Haksız kazanç elde etmek bu kadar basit mi Türkiye' de? Konuyla ilgili tarafıma acilen geri dönüş yapılmasını istiyorum.”

KAYNAK: SİKAYETVAR.COM
YORUMLAR 2
  • futuvvet 9 yıl önce Şikayet Et
    HER ŞEYDE KANUNLA OLMAZ Kİ. Biraz da insaf, vicdan olacak.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET BANKASI BİLE YAPIYOR. Hadi özel bankaları geçtik,tamemen devlete bağlı,bir devlet bankası olan Ziraat Bankası bile benden kredi kesintilerini gösteren hesap kağıdı için 80 tl tutar dedi. zaten alacağımız para neki,birde bunun dilekçe yazdırma,uğraşma masrafı var,2000-3000 tl alacaksak ,bunun en az 200-300 tl sini böyle şeylerle tüketecez,birde zaman kaybımız olacak,3-4 günümüz,belki daha bu parayı alabilmek için koşturmakla geçecek,1-6 ay arası zaman içinde anca alınabilir deniyor. devletin bu işe bir kolaylık bulması lazım.
    Cevapla