Sberbank, Türkiye pazarından umutlu

Sberbank Genel Müdür Yardımcısı Sergey Gorkov, Türkiye pazarına büyük bir umutla baktıklarını ifade ederek, geçen zamanın Denizbank'ı almakla ne kadar doğru bir yatırım yaptıklarını ortaya koyduğunu söyledi.

Sberbank, Türkiye pazarından umutlu
Sberbank, Türkiye pazarından umutlu
GİRİŞ 26.05.2014 11:04 GÜNCELLEME 26.05.2014 11:04

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gorkov, Rusya'nın bankacılık devi Sberbank'ın Türkiye pazarından beklentilerini, Denizbank hakkındaki düşüncelerini ve ABD ve Batı ülkelerinin Ukrayna'da yaşananlar dolayısıyla Rusya'ya uyguladığı yaptırımları değerlendirdi.

Gorkov, Sberbank'ın Türkiye pazarına girmesinde birçok faktörün rol oynadığını ifade etti. Türkiye'nin "geleceği olan bir pazar" olduğunun altını çizen Gorkov, "Türkiye, ekonomisi gelişen, genç nüfusu çok olan, büyük bir ülke. Bütün bu veriler Türkiye'nin yakın zamanda çok hızlı bir sıçrama gerçekleştireceğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Gorkov, Türkiye pazarının, Avrupa pazarına göre daha hızlı büyüyeceğini düşündüğünü belirterek, "Türkiye pazarına büyük umutla bakıyoruz" dedi.

Türkiye ve Rusya'nın farklı alanlarda uzun yıllardır süregelen iyi ilişkileri olduğunu kaydeden Gorkov, "Türkiye, Rusya'da sonra en çok yatırımımızın olduğu ülke" bilgisini paylaştı.

Gorkov, "Sürecin başında, Rusya'nın en büyük bankası olarak Türkiye pazarına girerek bir sinerji ortaya koyacağımızı düşündük ve zaman, atılımımızın doğru olduğunu gösterdi. Denizbank'tan oldukça memnunuz, büyüme rakamları tatmin edici" ifadelerini kullandı.

- Sberbank, Türk şirketlerine Türkçe hizmet veriyor

Gorkov, Rusya'da faaliyet gösteren Türk şirketlerine hitap etmek amacıyla, Türkçe bankacılık hizmeti sunmaya başladıklarını belirtti.

Bir Rus bankasının, Rusya'da iş yapan Türk müşterilerine Türkçe servis hizmeti sunmasını kimsenin beklemediğini ifade eden Gorkov, "Kazakistan'da 1.000'e yakın Türk şirketi bizimle çalışıyor, Rusya'nın Kazan ve Rostov şehirlerinde bu hizmeti sağladık, yakında St. Petersburg'da da açacağız. Moskova'da zaten Denizbank var" diye konuştu.

Gorkov, Sberbank'ın projeleriyle Türkiye turizmine katkıda bulunduğunu dile getirdi. Sberbank kartı olan müşterilerin, Türkiye'deki Denizbank bankamatiklerinden komisyonsuz para çektiklerini anımsatan Gorkov, çok yakında Denizbank kartıyla Rusya'da Sberbank bankamatiklerinden komisyonsuz para çekme sistemine geçileceği müjdesini verdi.

- Batı'nın Rusya'ya yaptırımları

Gorkov, ABD ve Batı ülkelerinin Ukrayna'da yaşananlar dolayısıyla Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar konusuna da değindi.

Söz konusu yaptırımların şimdilik "genelden çok özel" karakter taşıdığını savunan Gorkov, "Zaman geçmesi lazım, bu tür krizler atmosferi etkiliyor tabii ki. Daha fazla ileri gitmemesini umut ediyoruz. Yaptırım dili, soğuk savaştan kalma bir yöntem" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA