Ziraat Bankası ilk çeyrek kârını açıkladı

Ziraat Bankası'nın ilk çeyrek net kârı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 3.0 artışla 930 milyon liraya çıktı.

Ziraat Bankası ilk çeyrek kârını açıkladı
Ziraat Bankası ilk çeyrek kârını açıkladı
GİRİŞ 12.05.2014 18:47 GÜNCELLEME 12.05.2014 18:47

Bankanın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yolladığı açıklamalaya göre kredileri ise geçen yıl aynı döneme göre yüzde 52.0, 2013 sonuna göre ise yüzde 7.0 artışla 118.5 milyar liraya ulaştı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, "Değişimi ulaşılacak bir nokta olmaktan çok bir süreç olarak tasarlayan Bankamız, uygulamakta olduğu yeni iş modeli ve etkin bilanço yönetimi ile 2014 yılının ilk çeyreğinde de olumlu performans sergilemeyi sürdürmüştür" dedi.

Açıklamasını, "Ulaştığımız bilanço verileri, verimlilik ve karlılık rasyolarımız ve diğer temel performans göstergelerimiz bu olumlu seyri teyit etmektedir" diye sürdüren Aydın, "Ülkemizin en geniş şube ağına sahip bankası olarak rekabette görece geri kaldığımızı düşündüğümüz yerlerde, özellikle büyük şehirlerde varlığımızı genişletmeyi ve sadece Bankamızın bulunacağı yerlerde yeni şubeler açmayı sürdüreceğiz" dedi ve şöyle devam etti:

"Yakın gelecekte yurt içinde 2000 şubeli bir banka olmayı hedefleyerek kitle bankacılığını da doğru yapıyor olacağız. Bu nedenle operasyonlarda mükemmelleşmenin yanı sıra şube dışı dağıtım kanallarındaki etkinliğimizi de artırmaktayız. Bu çerçevede; ATM ağımızı genişletirken, internet şubesi ve telefon bankacılığında yapılanmamızı sürdürmekteyiz. Müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek için segmente ettiğimiz ve hizmet kalitesini yükselttiğimiz şubelerimizin sayısı yılın ilk çeyreğinde 1.642'ye, ATM sayımız da 5.573'e ulaşmış bulunmaktadır. Böylece yaygın şube ağını ve şube dışı kanalları etkin olarak kullanarak müşterilerimize ülkemizin her noktasında hizmetlerimizi etkin şekilde sunarak herkesin bankası olma vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda önemli mesafeler kat etmekteyiz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL