Merkez Bankası'nın son faiz kararı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz oranlarını sabit bıraktı.

Merkez Bankası'nın son faiz kararı
Merkez Bankası'nın son faiz kararı
GİRİŞ 24.04.2014 14:01 GÜNCELLEME 24.04.2014 14:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkez BankaMerkez Bankası Para Poltikası Kurulu (PPK), saat tam 14.00'te piyasaların merakla beklediği 'faiz' kararını açıkladı. Buna göre Merkez, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 10'da sabit bıraktı.

İŞTE KARARIN DETAYLARI...

Gecelik faiz oranlarında marjinal fonlama oranı yüzde 12, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 11,5, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 8 düzeyinde sabit tutuldu. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 10 düzeyinde sabit tutuldu.

Geç Likidite Penceresi faiz oranlarında Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası'nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0 düzeyinde sabit tutuldu, borç verme faiz oranı ise yüzde 15'ten yüzde 13,5'e indirildi.

Merkez Bankası'ndan yazılı olarak yapılan açıklamada geç likidite faizlerindeki indirimle ilgili olarak, "Son dönemde azalan belirsizlikler ve risk primi göstergelerindeki kısmi iyileşme, gerektiğinde likidite politikası yoluyla ilave bir sıkılaşmaya duyulabilecek ihtiyacı azaltmıştır. Bu nedenle Kurul, geç likidite penceresi borç verme faiz oranında teknik bir indirime gidilmesine karar vermiştir" ifadesine yer verildi.

sı Para Politikası Kurulu aylık olağan toplantı sonrasında faiz oranlarını sabit bıraktığını açıkladı.

KAYNAK: EKOTRENT
YORUMLAR 2
  • ibrahim yildiz 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkan faizleri indir lütfen, bu faizleri gören yatırım yaparmı. cesur olun lütfen korkmayın.. faizciler ve onların ekranları saran kalemşörleri sizin bu kararınıza şapka çıkarıyorlar. daha ne yapsınlar.
    Cevapla
  • Mustafa Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Niye sayın başkan?. Halk iktidara ve uyguladığı ekonomi politikalarına güveniyor, ülkede huzur ve istikrar var ama birileri bundan rahatsız galiba? en az 2-3 puan düşürülmesi gereken faizler utanmasa yükseltecekler
    Cevapla