Amerikan devinden Akbank açıklaması

Citigroup'un Uluslararası İştirakler Yönetimi Başkanı Hollis Hart, Akbank'la ilgili, "Akbank'ı seviyorum. Ama hisse satışı Basel III kriterleri nedeniyle almak zorunda olduğumuz bir karardı" dedi.

Amerikan devinden Akbank açıklaması
Amerikan devinden Akbank açıklaması
GİRİŞ 24.04.2014 08:34 GÜNCELLEME 24.04.2014 08:34

Amerikan bankacılık devi Citigroup'un Uluslararası İştirakler Yönetimi Başkanı Hollis Hart, 2 yıl önce hisse satışı yaptıkları Akbank'la ilgili, "Akbank'ı seviyorum. Ama hisse satışı Basel III kriterleri nedeniyle almak zorunda olduğumuz bir karardı" dedi. New York'ta sorularımızı yanıtlayan Hart, Türkiye yatırım ortamını övdü.

Hart'a övgüsüne karşılık paylarını yüzde 9.9'a düşüren Akbank hisse satışı ve bireysel bankacılıktan çıkma kararının pazarda küçülme olarak algılandığını sorduk. Akbank'ın çok iyi bir banka olduğunu vurgulayan Hart, "Akbank marka değeri, pazardaki konumu, teknolojik alandaki ürünleri gibi birçok açıdan çok çok iyi bir banka. Ancak Basel III getirdiği yeni kriterler açısından elimizi kolumuzu bağlıyor" dedi. Hart bireysel bankacılıktan çıkma kararı için "Türkiye bizim için son derece önemli. Bireysel alanda çok ciddi bir rekabet var. Biz de güçlü olduğumuz kurumsal ve ticari bankacılığa odaklanma kararı aldık. Şirketlere daha yararlı olacağımızı görüyoruz" diye konuştu. (Habertürk)