Tüketiciler derneğinden BDDK'ya çağrı!

Tüketici Hakları Derneği'nden Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na çağrı.

Tüketiciler derneğinden BDDK'ya çağrı!
Tüketiciler derneğinden BDDK'ya çağrı!
GİRİŞ 11.04.2014 13:37 GÜNCELLEME 11.04.2014 14:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), bankaların aldığı komisyon, masraf gibi ücretleri kaldırması ve benzeri ücretlerin ileride alınmasını engellemesi gerektiğini söyledi.Çakar, THD Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da her türlü ücret, komisyon ve masrafların bankalar tarafından alınabileceğine ilişkin hükmün yer almaması için yoğun çaba sarf ettiklerini anlattı.

Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerine mektup yazdıklarını belirten Çakar, "BDDK'nın internet sitesinde yer alan ve daha sonra kaldırılan yönetmelik taslağı bu şekilde yayınlanırsa, mayıs sonunda yürürlüğe girecek olan Tüketiciyi Koruma Yasası'na göre, mevcut bu haksız ücret, komisyon ve masrafların büyük çoğunluğu kesinleşmiş olacak ve yasal olarak alınmaya başlanacak, yenilerinin de önü açılmış olacak" diye konuştu.

Tüm tüketicilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Çakar, "Hepimiz sosyal medya başta olmak üzere tüm kanalları kullanarak BDDK'yı uyaralım. BDDK, bankaların almış olduğu ücret, komisyon, masraf gibi ücretlerini kaldırmalı ve benzeri ücretlerin ileride alınmasının önünü kesmeli" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ebuzer 10 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları Aptal Yerine Koymayın..... Yahu Tüketici Hakları Dernekleri Devletin yardımıyla yaşayan kurumlar kimi kime şikayet ediyorsunuz... İnsanları aptal yerine koymaktan vazgeçin bu güne kadar yaptığınız mantıklı bir icraatınızı söyleyin. Tüketici Hakları Mahkemesine Talepte bulunmanın ve hakkını aramanın USA dan vize almaktan daha zor olduğunu bilmeyenmi kaldı.
    Cevapla