Kredi çekecekler dikkat! Yeni dönem başlıyor

Kredi kartı ve Kredili Mevduat Hesabını (KMH) sonuna kadar kullananlara kötü haber!

Kredi çekecekler dikkat! Yeni dönem başlıyor
Kredi çekecekler dikkat! Yeni dönem başlıyor
GİRİŞ 26.11.2013 09:18 GÜNCELLEME 26.11.2013 09:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye'de de artık bankalar adım adım ABD ve Avrupa'daki gibi kredi risk skoru ve buna bağlı risk bazlı fiyatlama dönemine geçiyor.

Buna bağlı olarak Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Risk Raporu skoru yüksek olan tüketiciler, düşük olanlara göre daha avantajlı olacak. Habertürk'ün haberine göre, kart ödemelerindeki gecikmeler, son yıl içinde geciktirilmiş ödemeler ve konut kredisi dışındaki borçlar gibi unsurların kredi risk skorunu olumsuz etkilediği biliniyor. Ancak bütün bunlar düzenli ödense bile KMH ve kredi kartı limitini sonun kadar kullanmak bile risk skorunu olumsuz etkiliyor.

SKORUNUZU TAKİP EDİN

Örneğin, 1.000 TL'lik KMH'nın 900 TL'sini, 5 bin TL kredi kartı limitinin 4 bin 500 TL'sini her ay dolduran bir tüketicinin kredi risk skoru, her ay ekstre tarihinde ödemeyi yapsa bile, bu limitleri kullanmayan bir tüketiciye göre çok daha düşük olacak.

Yani bir anlamda karnesi zayıf olacak. Bankacılar, tüketicilerin mutlaka kredi risk skorlarını dönem dönem takip etmelerini ve skorlarını gereksiz düşüren unsurları ortadan kaldırmaları gerektiğini belirtiyor.

Bankasına göre değişmekle birlikte bankalardan ortalama 5 TL karşılığı alınan bu risk raporu, KKB'nin internet şubesinden yapılan üyelikle 2.30 TL'ye alınabiliyor. Bankacılar, risk skorunun, finansal sicil olarak her noktada karşımıza çıkacağını söylüyor

YORUMLAR 8
  • Mahmut ŞAYİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar çok düzgün sicile sahip ya bize sicil tutacaklar.. Kullanmayıveririz bankaları olur biter. Üstelik sıcak para da esnafa can suyu olur...
    Cevapla
  • dadas25 10 yıl önce Şikayet Et
    en dogrusu bankalardan uzak olmak. ölümlü dünya tiçaret yapanlar işi içabıuluslar arası şehirler arası bankalar ie çalışması dogal ama biz garibanların bankalar ile muattap olmaması daha hayırlı olur bence ölümlü dünya faize bulaşmak ne anlamı var .
    Cevapla
  • mehmet46 10 yıl önce Şikayet Et
    halk bankası bedava. bu risk raporunu da para için kullanıyorlar ama halk bankası bedava veriyor ilginize
    Cevapla
  • metinistanbul 10 yıl önce Şikayet Et
    Bende kredi kartlarımı kapattım şükür cebim para görmeye başladı. Bundan birkaç ay önceye kadar yıllardır kredi kartı kullanıyordum ama cebimde nedense hiç para olmuyordu Rabbim'in yardımıyla kartlarımdan kurtuldum şükürler olsun. Aman krediye veya faize bulaşmayalım ev kredisi araba kredisi filan çekmeyelim Rabbim Kuranı kerimde bizleri uyarıyor.
    Cevapla
  • mustafa kara 10 yıl önce Şikayet Et
    kani bey bende aynısını yaptım. ilk başda olmaz gibi gelir hepimize ama bu ayet ve hadisi ilk duyduğum zaman zonklamıştı beynim,ve kendime karar verdim kapatmak için sıraya soktum hepsini kapattım hamdolsun Rabbime,ey müslüman kardeşim sen de gayret göster olacak inşaallah hatta daha fazla zevk alıyorsunuz hayatdan çünkü kredi kartı ödeme gününü düşünmüyorsun varsa cebinde para harca yoksa benim gibi hafta sonunu evde geçir ama hiç deilse borçla yaşama.bende 3 tane kart vardı evde bereket kalmadı,bir kapattım bunları ve samimi bir şekilde niyet edin Allah bir kapı açıyor,Allah müslümanları darlıktan ve zorluktan kurtarsın.Helaliyle mutlu bir hayat yaşamayı nasip etsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle