Ziraat Leasing'e 75 milyon dolar kredi

Ziraat Leasing, Bank of America N.A. Londra Şubesi ile tamamı 2013 yılında kullanılmak üzere 75 milyon dolar tutarında kredi sözleşmesi imzaladı.

Ziraat Leasing'e 75 milyon dolar kredi
Ziraat Leasing'e 75 milyon dolar kredi
GİRİŞ 02.07.2013 12:10 GÜNCELLEME 02.07.2013 12:10

Dolar ve avro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden kullanılabilecek kredinin vadesi 3 yıl, maliyeti ise Liboryüzde 2,67 olarak belirlendi. Kredi, Ziraat Leasing'in sağlam büyüme stratejisi paralelinde müşterilerinin yatırımları için gereken finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak. Kredi, aynı zamanda Bank of America'nın Türk Finansal Kiralama sektörüne sağladığı ilk kaynak olma özelliğini taşıyor.

Ziraat Leasing Genel Müdür Vekili Mehmet Tevfik Can, yazılı açıklamasında, son zamanlarda dünya ekonomilerinde artmakta olan belirsizliklere ve paradigma değişimine rağmen, kredi işleminin başarıyla tamamlanmasının Ziraat Leasing'in güçlü yapısının göstergesi olduğunu belirtti.

Can, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Küresel ekonomiler ve sermaye piyasalarının ciddi belirsizlik sürecinden geçtiği bir dönemi yaşıyoruz. Stratejik odağını sektörün lideri olmaya çeviren şirketimiz, çok çeşitli fonlama alternatiflerini etkin bir şekilde kullanıyor. Bank of America gibi global bir kurumdan, özellikle bu dönemde sağlanan krediyle, uluslararası finansal kurumların şirketimize göstermiş olduğu güveni bir kez daha kanıtlamış olduk. Bu kaynağı özellikle KOBİ'lerin yatırım pro