TMSF 6 villayı ihaleye çıkaracak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), amme alacaklarının tahsili uyarınca Aydın'ın Kuşadası ilçesinde devraldığı malikane ile 6 villayı 31 milyon 400 bin lira muhammen bedelle ihaleye çıkaracak.

TMSF 6 villayı ihaleye çıkaracak
TMSF 6 villayı ihaleye çıkaracak
GİRİŞ 14.05.2013 11:43 GÜNCELLEME 14.05.2013 11:48

TMSF bünyesindeki en değerli taşınmazlar arasında yer alan ve Toprakbank'tan devredilen yaklaşık 64 bin metrekarelik alan üzerindeki gayrimenkullerle ilgili ihale çalışmalarında sona gelindi. Kurumun ilanına çıkmayı planlandığı gayrimenkul için 5 Haziran Çarşamba günü kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle ihale düzenlenecek.

Turistik tesislerin yoğunlaştığı Hacıfeyzullah Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı, Çukurçeşme mevkisinde bitişik iki parsel üzerinde bulunan tesisler, 210 metrelik kıyı şeridine sahip bulunuyor.

Malikane ve 6 villanın yanı sıra parseller üzerinde yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, barbekü alanları, 2 pergole, suni gölet, çocuk oyun alanı, helikopter pisti, mandalina ve zeytin bahçeleri, süs havuzu ve bu havuz üzerine inşa edilmiş taş köprü yer alıyor.

6 yatak odalı malikane

Arazi üzerine A blok olarak isimlendirilen bin 463 metrekarelik malikanede 6 yatak odası, 3 salon, şömineli konuk yemek ve toplantı salonu, mutfak, galeri, ofis oturma odaları bulunuyor.

Toplamda 440 metrekarelik kapalı alana sahip B ve C bloklarında 2 salon, 4 yatak odası, 2 banyo ve teras alanları bulunuyor. Bu blokların uzun süredir kullanılmadığından bakımsız olduğu belirtiliyor.

Taşınmazın personel lojmanı olarak planlanan 4 dubleks binadan oluşan D bloku ise toplam 306 metrekarelik alana sahip.

Gayrimenkulun, kamu alacaklarının verimli şekilde tahsili ve TMSF'ye devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi amacıyla 5 Haziran'da büyük bir gayrimenkul müzayedesiyle 31 milyon 400 bin lira muhammen bedelle kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle satılacağı belirtildi.

İhaleye özellikle turistik tesis kurma amaçlı yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. TMSF'nin İstanbul merkez binasında yapılacak ihaleye katılmak isteyenlerin en geç 4 Haziran Salı günü saat 17.30'a kadar kapalı tekliflerini satış komisyonuna teslim etmeleri gerekiyor.

"İlçenin en değerli bölgesi"

Kuşadası Emlakçılar Derneği Başkanı Müslüm Yıldırım, taşınmazın yer aldığı bölgenin oteller bölgesi olarak tanımlandığını ve ilçenin en değerli yerleri arasında bulunduğunu, halen aynı mevkideki arazilerin dönümü 800 ile 1 milyon lira arasında satışa sunulduğunu ifade etti.

Verilen muhammen bedelin çok düşük olduğunu savunan Yıldırım, "Yeşillikler içinde, denize kıyı, Kuşadası'nın en güzel yerinden bahsediyoruz. Muhammen bedelin 2 katının üzerinde bir değer sahip. Turizm yatırımcılarının yoğun ilgisi var. Biz de ihaleyi merakla bekliyoruz" dedi.