Bankalarla ilgili ortalığı karıştıracak iddia

Hafta sonu gelmeden kredi kartı borcunu ödemek, EFT, havale yapmak, fon almak ve başka bir bankaya para göndermek isteyen tüketicilerin gönderdiği şikayetler bankalarla ilgili skandal bir iddiayı gündeme getirdi.

Bankalarla ilgili ortalığı karıştıracak iddia
Bankalarla ilgili ortalığı karıştıracak iddia
GİRİŞ 19.04.2013 14:25 GÜNCELLEME 19.04.2013 17:07
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Şikayetlerdeki iddiaya göre; hafta sonu gelmeden cuma günü internet bankacılığı yavaşlatılarak tüketicilerin işlem yapması ve para çıkışı engellenerek paraların 3 gün bankada kalması sağlanıyor. Vadesiz mevzuatta kalan paralar bankanın kazancına olurken borcunu ödeyemeyenlerden de faiz alınıyor.

"Cuma günü internet bankacılığı yavaşlatılıyor" şeklinde gelen şikayetler ve özellikle de hafta sonları bankacılık sektörüne ait şikayetlerinin artması üzerine yapılan araştırma şaşırtıcı bir detayı ortaya çıkardı.

Bankaların hafta sonları sistemlerini yavaşlatarak müşterilerinin paralarının bankalarından çıkışına izin vermeyerek kazanç sağladıkları iddia edildi.

İşte benzer sorunu yaşayan tüketicilerin şikayetleri:

'Cuma Günü İşlemler Yavaşlatılıyor'

"Cuma günü saat 4'den sonra bankaların internet şubeleri yavaşlatılıyor. EFT, havale yapılamıyor, fon alınamıyor, kredi kartı borcu ödenemiyor ve başka bir bankaya para gönderilemiyor. Yapılamayan ödemelere faiz işletiliyor. Yapılamayan işlemlerden dolayı paramız açıkta kalıyor ve cuma,cumartesi, pazar günü para bankada kalıyor. İşlem yapılması ve paranın diğer bir bankaya gitmesi engelleniyor. Para çıkışı engelleniyor. Banka vadesiz mevzuattan kazanç sağlıyor.

'Faiz Ödemek Zorunda Kalıyoruz'

"Banka hafta sonu gelmeden para yatırma fonksiyonunu kapatıyor. Gündüz parasını denkleştirip akşam borcunu ödemeye gelen esnaf parasını yatıramıyor ve faiz ödemek zorunda kalıyor. Banka bunu bilinçli olarak yapıyor."

EFT'ler Yapılamıyor

"Cuma günü mesai saati boyunca bankanın internet şubesine girmeye çalıştım. Her ne hikmetse internet şubesi sayfasında ‘şu an işlem yapamıyoruz' notunu okudum. Yapmam gereken EFT'leri yapamıyorum. Bankanın  internet bankacılığı mağdur ediyor, 1 ay öncede aynı sorunla karşılaşmıştım."

Tüketici Mağdur Oldu

"Bankanın internet sitesi çökmüş durumda. Bırakın internet şubesini, sitenin ana sayfası bile açılmıyor. Bunun sebebi bankanın maaşları hesapta tutmak istemesinden başka bir şey değildir. Öyle ya 1 gün maaşları kendi kasasında tutsa bilmem kaç bin TL kar elde edecekler. Tabi hesap kesim günü geçmiş kredi kartını ödemek için internet başında saatlerce bekleyen müşteri onun umurunda değildir."

KAYNAK: SİKAYETVAR.COM
YORUMLAR 22
  • Malatyalı Fahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Faiz düştü derler ortada birşey yok bunların hepsi aynı şebeke
    Cevapla
  • Luther 10 yıl önce Şikayet Et
    220 TL kart aydatı. Türkıyenın en büyük bankalarından bırı olan Y.K bankasında kredı kartım vardı..kredı kartı yıllık aıdat olarak 75 TL ve kredı ıcın actırdıkları hesaptan ıse 65x2=130 TL hesap ısletım ücretı alıyorlardı..hesap olmadan kredı kartı kullanamayacagım ıcın zorunlu olarak hesap ısletım ücretı verıyordu..mahkemeye basvurdum sonuc beklıyorum..!
    Cevapla
  • Yassı Kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar modern harami.... Eskiden yol kesen haramiler milleti soyardı.Şimdi bankalar yol kesmeden bu işi yapıyor.Ziraat bankası son 6 ayda doğru dürüst para bile olmayan hesabımdan hesap işletim ücreti adı altında 46 TL para aldı.Üstelik bunu yaparken önceden haber verme uyarma filan da yok.Hesabında milyonlar olandan da bir kaç yüz lirası olandan da aynı hesap işletim ücreti alınıyormuş.Yuh olsun diyorum başka bir şey demiyorum.
    Cevapla
  • Ünyay Yıldız 11 yıl önce Şikayet Et
    ünyay yıldız. asıl faturalara dikkat cekmenizi istiyecem türkiyede bu alay nasıl oluyor bilmiyom ama samsunda faturaların son ödeme tarihleri ayın 11-12-8-9 gibi tarihlerde son ödeme kesiyorlar herkesin memur olduğunu düşürsek ayın 15 gelmeden kimse maaş alamıyor ve alamayıncada ödemeleri yapamıyoruz ödemeyi yapamayınca genel iti bariyle herkes borça yani şirketlere fatura artı gecikme faiz üçreti alıyorlar elektirik-su-doğalgaz-telofonlar vs bu konuyla la alakalı bir araştırma yaparmısınız
    Cevapla
  • Hüseyin AYDIN 11 yıl önce Şikayet Et
    Bir Zamanlar Milletin Üstüne Çeteler Musallat Oluyordu Bankalar Onları da Geçti. Cezalarda Kesmedi Soluklarını Faizle de Doymuyorlar İyice Zıvanadan Çıktı Bankalar.Tek Çözüm Var Bu Soygunun Önüne Geçilmesinin Suça Karışan Bankaların Yeni İşyeri Açılmasına İzin Verilmemeli, Şubeleri ve Merkezleri Kapatılmalı.Bunda Çalışanında Sorumluluğu Var Vicadansızlığa Aracı Olanlar bu Suça Ortaktır.28 Şubatta banka Sahipleri kasalarını Doldurup kaçarken Milletçe Hep Beraber Bunun Sıkıntısını Çektik.Ülke Çok Şey Kaybetti Milletin Kanını Emen Yapılanmalardan Bankalardan Özellikle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle