Bakan Eroğlu'ndan 32 yatırım müjdeji

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının yaptıracağı 32 ayrı yatırım müjdesi verdi.

Bakan Eroğlu'ndan 32 yatırım müjdeji
Bakan Eroğlu'ndan 32 yatırım müjdeji
GİRİŞ 03.03.2013 17:39 GÜNCELLEME 03.03.2013 17:39

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlamaları öncesinde, incelemelerde bulunmak için geldiği Gelibolu'da AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyarete etti. Partililerle sohbet eden Eroğlu, bakanlığının yaptıracağı 32 ayrı yatırımla ilgili bilgi verdi.

Bakan Veysel Eroğlu ve beraberindeki bürokrotları, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege, AK Parti'li Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, partililer ile Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde PKK'lı teröristlerin 1.5 yıl önce kontrol noktasına yaptığı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan astsubay üstçavuş Ahmet Yumak'ın (30) eşi Hanife Yumak, 6 yaşındaki kızı Yağmur Yumak karşıladı.

Bakan Eroğlu, daha önce babaevinde ziyaret ettiği şehit eşi Hanife Yumak ve kızını görür görmez tanıdı. Küçük Yağmur'u kucağına alıp seven Bakan Eroğlu, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Hiçbir ihtiyaçları olmadığını belirten Hanife Yumak, bir süre Bakan Eroğlu ile sohbet etti. Daha sonra partililerle tek tek tokalaşan Bakan Eroğlu'na AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege brifing verip, isteklerinin yer aldığı bir dosya sundu.

Gelibolu'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Eroğlu, "18 Mart geliyor. Bu törenler için Başbakan ve diğer bakan arkadaşlarla birlikte yeniden geleceğiz. Önden gelip, bazı incelemelerde bulunmak istedim ve yapılması gerekenleri yerinde görmek istedim. Tabiiki yalnız gelmedim. Bakanlığıma bağlı bütün birimler burada" dedi.

Gelibolu'ya 32 maddelik büyük yatırım müjdesiyle geldiğini belirten Bakan Eroğlu, "Çanakkale, Çanakkale olalı böyle büyük müjde görmemiştir. Bunların toplam rakamı da 610 milyon TL. Bunların içinde barajlar, göletler, sulama tesisleri, dere ıslahları var. Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak olan 100. yıl kutlamalarının çalışmaları da olacak. Bir de bugün Gelibolu Yarımadası'nda muazzam bir ağaçlandırma seferberliği başlattık. Bugün 850 bin, her mevsimde açabilecek değişik ağaç fidanlarının dikimi başladı. Gelibolu'ya büyük önem veriyoruz.

Gelibolu'nun bizde ayrı bir yeri var. Esasen Gelibolu Milli Parkı bakanlığıma bağlı. Bu nedenle buraya ne gerekiyorsa yapıyoruz. Nüfus başına en çok yatırımı alan il Çanakkale'dir. Diğer bakanlıklar dahil. En çok yatırım Çanakkale'ye yapılıyor. Hükümetimizin belirli bakanlıkları buraya geçen yıla kadar toplam 3 milyar TL yaptırım yaptı. Tabii bu rakamın yüzde 30'unu bizim bakanlığımız gerçekleştirdi. Bakanlığımızın 1 milyar TL yatırımı var. Ama bunları daha da arttırmamazı gerekiyor" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Gelibolu Devlet Hastanesi'nin açılışına Başbakanla birlikte geldiklerini de hatırlatığı sırada, phartililer arasındaki Nimet Tepeköylü, "Başbakanımızın açtığı hastanede doktor yok. Hasteneye gidemiyoruz" dedi. Bunun üzerine Bakan Eroğlu, "Tamam hastanenize doktor da gelecek" dedi.

BAKANI KIZDIRAN SORU

Konuşması sırasında yanına gelen, Gelibolu'ya bağlı Yeniköy Köyü'nde yaşayan bir grup çiftçi, orman arazilerinin ellerinden alındığını söyledi. Çiftçilerin bu sitemli konuşmaları karşısında ses tonunu yükselten Bakan Eroğlu, "Bu sıkıntınız bizim hükümetimden önce yaşanmış. Bunda bizim bir yaptırımımız yok" dedi.

Bakan Eroğlu'na konuşmasının ardından AK Partili Gelibolu İlçe Başkanı Ege, günün anısına çini süslemeli tabak hediye etti.

Daha sonra ilçede bir süre gezip, esnaflarla görüşen Bakan Eroğlu'na balıkçı Necati Önenç, levrek hediye etti. Eroğlu, esnaf ziyaretleri sonrasında Gelibolu Milli Parkı'na geçti.

KAYNAK: DHA