Yazılımla televizyonun modelini yükseltiyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics, Türk tüketicilerinin karşısına yeni model ve uygulamalarla çıkacak.

Yazılımla televizyonun modelini yükseltiyor
Yazılımla televizyonun modelini yükseltiyor
GİRİŞ 20.02.2013 10:06 GÜNCELLEME 20.02.2013 11:40

Şirketin piyasaya sürmeye hazırlandığı ürünlerin başında, televizyon değiştirmeden ürünü yükseltme imkânı sağlayan teknoloji. 2012 model akıllı televizyonlara 2013 model özellikleri kazandıran ‘Gelişim (Evolution) Kiti' ile televizyonun yazılımı yenileniyor. Cihaz ayrıca 300'den fazla sesli komutu da algılayabiliyor.

Samsung Electronics, tüm dünyada bu yıl tüketicilerin karşısına çıkartacağı yeni ürünlerini, Dubai'de düzenlenen Samsung Forum 2013 etkinliğinde tanıttı. 18-21 Şubat tarihleri arasındaki forumun açılışında konuşan Samsung Electronics Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Başkanı Kyung-tae Bae, geçen yıl bu bölgede satışları yüzde 65 artırarak tüketici elektroniği sektöründe liderliği sürdürdüklerini söyledi. Şirket, 2012'de tüm bölgedeki televizyon pazarında adet bazında satışlarda yüzde 18 artış sağlarken, gelirde de yüzde 18 büyüme elde etti.

Samsung, bu yıl, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede, 85 inçlik Ultra HD TV, dört çekirdekli işlemcisi olan F8000 LED TV, gelişmiş buzdolabı ve soğuk suyla yıkama yapabilen yeni Eco Bubble çamaşır makinesi ve tek lensle hem 2D hem de 3D görüntü elde edilebilen NX300 fotoğraf makinesini satışa sunacak. Ayrıca dizüstü bilgisayarda 11 saati bulan pil ömrüne sahip 7 Serisi Chronos ile tüketicilerin karşısına çıkacak. Şirketin forumda dikkat çeken ürünlerinden biri de ultra HD TV'si oldu. TV pazarında yüksek çözünürlüğü (HD) dört katına katlayan 85S9000, 85 inçlik büyüklüğe sahip. Çerçevesiyle de dikkat çeken cihazın, yılın ilk yarısında Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor. Yurtdışında fiyatı 36 bin doları aşan cihazın Türkiye'de 80 bin liraya satılması bekleniyor.

İlk olarak geçen yıl ABD'de pazara sunulan ve iki kişinin aynı anda, aynı tam ekranda, iki farklı programı izlemesini sağlayan çoklu görüntü teknolojisini destekleyen Samsung'un OLED TV'si de bu yıl MENA bölgesinde satışa çıkacak olan ürünler arasında yer alıyor.

 

KAYNAK: CİHAN