Elektrikte sayaç parası kalkıyor

Elektrik dağıtım şirketlerinin değiştirilen sayaçlar için abonelerden para alması tepkilere neden olunca geri adım atıldı.

Elektrikte sayaç parası kalkıyor
Elektrikte sayaç parası kalkıyor
GİRİŞ 19.02.2013 12:51 GÜNCELLEME 19.02.2013 12:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2014'ten itibaren elektrik sayaçlarının bakım ve değişimi için abonelerden hiçbir ücret alınmayacak.

Soru önergesini cevaplayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2014'ten itibaren elektrik sayaçlarının bakım ve değişimi için abonelerden hiçbir ücret alınmayacağını açıkladı. Bakan Yıldız cevabında, bunun için gerekli yasal değişikliğin de geçen yıl yapıldığı bilgisine yer verdi.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre dağıtım şirketleri önceki yıl abonelerden 50,7 milyon lira sayaç-sökme takma bedeli ve 132 milyon lira da sayaç okuma parası olmak üzere toplam 182,7 milyon lira tahsil etti.

Yasa gereği elektrik dahil 10 yılını dolduran sayaçların değiştirilmesi gerekiyor. Kamu eliyle yapılan elektrik dağıtımının bazı bölgelerde özelleştirilmesiyle, şirketler sayaç değiştirme çalışmalarını hızlandırdı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu mevzuatı gereği dağıtım şirketleri, değiştirilen sayaçlar için abonelerden 40-50 lira civarı bir ücret alıyor. Enerji Bakanlığı verilerine göre halen kullanımda olan yaklaşık 33 milyon sayacın yaklaşık 8 milyonu değiştirildi. Bakan Yıldız, 27 Ocak'taki açıklamasında 24 milyon abonenin sayaçlarını 5 yılda yenileyeceklerini söylemişti.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 3
  • Sarcan 11 yıl önce Şikayet Et
    İnanmam.... Maalesef vatandaşlar artık devasa büyüklükteki şirketlere karşı tek başına ve çaresiz. Mesala vatandaşa durmadan kart aidatından, dosya masrafından kurtuluyorsun müjdesi verildi. Ama ortada birşey yok. Bir kasabada bir vatandaş işini gücünü bırakıp aylarca uğraşıp alabildiği kart parasının haberi yapılıyor. Ama aynı vatandaştan 6 ay sonra yine aynı para kesiliyor. Adam yine işini gücünü bırakıp peşinde koşacak. Ama artık yılıyor ve bırakıyor. Devlet de bu işlere bir al atıp düzene sokamıyor. Telefon şirketleri kafalarına göre uygulama yaparlar, anlaştığı müşterisine sormadan tarifesini değiştirir......
    Cevapla
  • kevser86 11 yıl önce Şikayet Et
    zaten yeni olan sayaçları da değiştirdiler. 2 yıl önce yapılan evlerdeki sayaçları da bu yıl değiştirdiler. Bu konuda yolsuzluğa mahal veren tüm yöneticiler cevap vermelidir, bundan sonra alınmayacak bedel peki bundan önce verdiklerimiz ne olacak ?
    Cevapla
  • oguz birinci 11 yıl önce Şikayet Et
    2013 e kadar tahmin edildiğinden. ücrete tabi olsun diye 2012 sonuna kadar ilimizde saatlarin büyük çoğunluğunu değiştiler, yeni olsun olmasın sıradan değiştiler,haberde belirtilen ücreti faturalara yansıttılar, halbuki piyasadaki saat ücretleri 20, 25 lira arasıdır, sadece saat ücreti adı altında yalnış hatırlamıyorsam 37 veya 44lira abonman başı faturalandırdılar, memlekette büyük bir yolsuzluğun kılıfına uydurulmuş haberlerinden birtanesi.
    Cevapla