Hamburger devleri 'ketçap' savaşına mı girecek?

Ketçap devi Heinz'ın 28 milyar dolarlık satışı dünyanın en büyük hamburger zincirleri arasında soğuk savaşa neden olabilir.

Hamburger devleri 'ketçap' savaşına mı girecek?
Hamburger devleri 'ketçap' savaşına mı girecek?
GİRİŞ 17.02.2013 16:15 GÜNCELLEME 17.02.2013 16:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'li milyarder Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hatwaway ve 3G Capital'ın ketçaplarıyla bilinen ABD'li gıda devi Heinz'ı satın almak için imzaladıkları anlaşma dünyanın en büyük hamburger devleri McDonald's ve Burger King arasında soğuk savaş çıkarabileceğine işaret ediliyor.

Heinz'ı satın alan şirketlerden 3G Capital, Burger King'in çoğunluk hissesine sahip.

Burger King'in hamburger sektöründeki varlığını daha da güçlendirmek isteyen şirketin en büyük rakip McDonald's'a ketçap sağlamayı kesebileceği söyleniyor.

CNBC kanalına katılan gıda sektörü uzmanları bu ihtimali olası bulmasa da tamamen göz ardı da etmedi.

KETÇAP SEKTÖRÜNÜN HAKİMİ HEINZ

ABD merkezli Heinz şirketi ülkede ketçap piyasasının yüzde 60'ına hâkim. Şirketin yurtdışında da hatırı sayılır bir varlığı söz konusu.

Heinz ketçapları Türkiye'de de en sık tüketilen ürünler arasında.

Uzmanlar bu hâkimiyeti dikkate alarak, Heinz'ın küresel ketçap piyasasında oyunu değiştirecek güçte olduğuna dikkat çekiyor.

CNBC yayınına katılan danışmanlık şirketi Trout & Partners'ın pazarlama stratejisti Jack Trout, "McDonald's'a hizmeti kesmek düşük bir ihtimal olsa da yine de göz ardı edilmemeli" dedi.

Trout ek olarak insanların hamburger seçimlerinde soslardan çok sandviçin kendisini tercih ettiklerini, iki hamburger devinin ketçabı silah olarak kullanıp soğuk bir savaş içine girmesinin zor göründüğüne de dikkat çekti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Tugay GÖK 11 yıl önce Şikayet Et
    Gülüyorum böyle haberlere ya. Ya aklınız eriyor mu koskocaman mc donalds devi ketçapsız kalacak ya gelip hiçbir gelirim olmadığı halde benlen bile bi yazılı antlaşma yapsa bankalardan falan alarak en kral ketçap üretim fabrikası yaparım ciddiye almayın böyle ahaberleri borsa oyunları bunlar....
    Cevapla