Kilosu 1 TL'den domuz eti satıyorlar! İşte o şehrimiz

Türkiye'deki et piyasasına domuz etlerinin sürüldüğü iddia ediliyor. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı'nın sözleri şok edecek!

Kilosu 1 TL'den domuz eti satıyorlar! İşte o şehrimiz
Kilosu 1 TL'den domuz eti satıyorlar! İşte o şehrimiz
GİRİŞ 17.02.2013 07:21 GÜNCELLEME 17.02.2013 15:44
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Arka arkaya kaçak et imalathaneleri ortaya çıkıyor. Piyasaya yasal olmayan yollardan et sürenler vatandaşın sağlığını riske atıyorlar. Kaçak et piyasasının beslendiği en önemli kaynaklardan biri kaçakçılık.

Gaziantep Kasaplar ve Celepçiler Odası'ndan Eyüp Maydanozoğlu durumun vardığı korkunç boyutu anlattı:

"Kaçak başını almış gidiyor. İnanılmaz şekilde yani kaçak koyun kaçak etler devam ediyor yani. Bu noktada hiç bir şey yapamıyoruz. Engelleyemiyoruz bu konuyu. Kaçak eti engelleyemiyoruz yani. Arada yarı yarıya fark var. Et 20 lira ise 10 lira. Biz pazardan hayvanı alıyoruz. Küpe yok."

Samanyolu Haber Televizyonu'nda yayınlanan Haber Özel Programı'nda, uzmanlar önemli iddiaları gündeme getirdiler. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu herkesi ürperten bir duyumunu paylaştı.

Abdussamed Boyu: "Bakanlığın yapmış olduğu denetimlerde ifşa etmiş olduğu at eti, domuz eti gibi vakalarla karşılaştık. En fazla sıkıntı ile karşılaştığımız bölge Zonguldak. Zonguldak'ta vurulan yaban domuzlarının ki bu domuzlar 150-200 kilo geliyor. Piyasaya kaçak yollarla 100-150 liralar gibi komik rakamlarla sürüldüğünü tespit ettik. Kilosu bir liraya maalesef piyasaya domuz eti sürülüyor. "

Peki vatandaş ne yapacak? Et alırken neye dikkat edecek?

"Öncelikle o kasabın veya şarküterinin veteriner sağlık raporunu isteyecek. Tüketici kuaförünü değişmiyor. Kasabını da değişmeyecek sık sık. Güvendiği kasabı ya market kasabı ya da mahallemizin kasabı olabilir. Market veya mahalle kasabımız olsun. Mutlaka üyelik belgesini kontrol etsin. Ve satılan etlerin sağlık raporunu bilsin."

Uzmanlar kaçak hayvan girişinin mutlaka önlenmesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Kaçak hayvancılığın başta terör olmak üzere pek çok illegal yapıya finansman sağladığına dikkat çekiyorlar.

YORUMLAR 29
  • abdi 11 yıl önce Şikayet Et
    Hurşit Dilaver . İzmir bölgesi domuza sıcak bakar demişsin. Haklısın .izmir bölgesi olmasa anadolu bölgesi tam bir melaike.anadolu bölgesinde insanlar eşini öldürmez, üç kuruş para için kızını satmaz,anadolu bölgesinde insanlar dürüsttür,hile yapmazlar,medenidirler,çalışkandırlar.anadolu bölgesinde insanlar sütten çıkmış ak kaşıktır.Velhasıl kelem şu izmir bölgesi olmasa tam bir cennet olcaka şu anadolu bölgesi ama şu izmir yok mu izmir,bütün melaikeleri kaçırıyor.Hurşit melaike gibi adamsın vesselam.
    Cevapla
  • CENGAVER 11 yıl önce Şikayet Et
    GIYBET NEDİR !. Gıybet ! Müslüman kardeşinin arkasından hoşlanmayacağı kötü şeyleri konuşmaktır ! Zinadan daha beter, Kardeşinin etini yemek gibi birşeydir, ancak Teknik konular, Mesleki konular, Çözüm üretci konular, Kötülerin şerrine karşı iyileri uyarıcı konular, Zalim Hükümdarla ilgili, Günahı açıktan işleyenlerle ilgili konularda gıybeti olmaz, Hatta kötü ve kötülüklere karşı kesin eminseniz mazlumları ve iyileri uyarmadığınız için büyük vebal altına girersiniz,
    Cevapla
  • cansuyu24 11 yıl önce Şikayet Et
    eninde sonunda bu millet köyüne geri dönecek. bak yavaş yavaş başladı bile katkısız ekmek tam buğday ekmegı yemeyle ama buğdayı nerden bulacağız kımse ekmıyorkı
    Cevapla
  • cansuyu24 11 yıl önce Şikayet Et
    olacağı bu. verirsen herkese teşvik bunun içinde iyide var kötüde var yanlış yaptıgın nokta topragını ekene verecektın ekmeyene değil adam tapuyu getırıyor ver babam ver arazı de cok nıye eksın adam ekmek elden su golden nasılsa verıyor ne dıye uğraşım yaa..verecdeğin teşviki bunuda sana gübre mazot olarak ver para olarak değil ama herkese verecen tespit ederek sen gittin benım gıbı 9.6 donumluk yerıme vermezsen bende ekmem ölece kalır. neymış 10 donunden küçükmüş.ondan sonra köyde bır Allahın kulu bırak büyük baş hayvanı beslemeyı tavuk bıle beslemıyor. sonrada domuzlara saldırır bu insanlar. sondaj vurursun bir taraftan devlet su işleri alır bir taraftan sulama birliği alır birde su elektrıkle cıkarsa ne ekım ben
    Cevapla
  • deniz d 11 yıl önce Şikayet Et
    .... bu şeye benzemiş hani keneden korunmak için paçanızı çorabınıza sokun mantığı,, biz denetleyemiyoruz en azından siz kasaptan belge isteyin bakın .. kasap mı kaldı her yer koca koca market oldu ...2 tl ye et döner lahmacun yiyoruz.. ayran da bedava kim bilir onda ne var ? haa denetlesen nolcak ki kim fabrikasında bu işi yaparki o kadar merdiven altı yer var ki.. en iyisi tavuğu alıp sen kesecen , ineği alıp kes demiyorum zaten o kadar param olsa et mi yerim :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle