Gana Devlet Başkanından Topbaş'a çağrı

Liberya'da BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un oluşturduğu panele katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama'nın daveti üzerine Gana'ya gitti.

Gana Devlet Başkanından Topbaş'a çağrı
Gana Devlet Başkanından Topbaş'a çağrı
GİRİŞ 03.02.2013 16:33 GÜNCELLEME 03.02.2013 16:33

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Başkanı John Dramani Mahama, Topbaş'ı konutunda kabul etti. Kabulde, Akra Belediye Başkanı Alfered Oka Vanderpuije de bulundu.

Cumhurbaşkanı Mahama, ''İlk Askeri Darbem'' adını verdiği ve küçükken yaşadığı askeri darbe ile sonrasındaki dramı anlattığı anı kitabını imzalayarak, Kadir Topbaş'a hediye etti.

Mahama, Türk işadamlarının Gana'da yatırım ve ticaret yapabileceğini belirterek, ''Kapımız açık gelsinler yatırım yapsınlar, iş kursunlar. Bizim iş adamlarımızla ortaklık yapsınlar'' dedi.

Topbaş, Gana'da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ''Halkların kalkınması için kaynakların doğru yerlerde, doğru zamanlarda kullanılması gerekiyor. Biz Türkiye olarak büyük gelişme sağladık. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı yaptı, yerel yönetimleri iyi biliyor. Hizmeti önce Türkiye'ye sonra dünya ülkelerine yaymaya çalışıyor. Ben Sayın Başbakanımızla 40 yıldır çalışıyorum. Biz bu tecrübemizi, bilgimizi sizlerle paylaşmaya hazırız'' diye konuştu.

Kadir Topbaş ziyarette Akra Belediye Başkanı Vandepuije'yi İstanbul'a davet ederek, işbirliği protokolü imzalanması için hazırlık başlattı. İstanbul ve Akra arasında ticari kültürel ve altyapı çalışmalarında ortak çalışmalar yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Gana'da Büyükelçi Aydın Nurhan'ın verdiği resepsiyona da katılan Topbaş, Gana Devlet Bakanı Mustafa Ahmet ve Akra Belediye Başkanı Vandepuije ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda görüşmeler değerlendirilirken, yapılan ortaklık ve işbirliğine ilişkin bilgi verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL