TİGEM, Yalova Garden A.Ş'ye devredildi

TARIM İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) Yalova Garden Anonim Şirketi'ne kiraladığı Yalova Atatürk Tarım İşletmesi'nin devri törenle yapıldı. TİGEM İşletme Müdür Vekili Muhammed Ali Taş, Yalova Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul'a düzenlenen törenle işletmeyi devretti.

TİGEM, Yalova Garden A.Ş'ye devredildi
TİGEM, Yalova Garden A.Ş'ye devredildi
GİRİŞ 01.02.2013 18:53 GÜNCELLEME 01.02.2013 18:53

Devir teslim törenine CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla Akoğuz, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel, YTSO Meclis Başkanı Mehmet Güler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Yalova Garden A.Ş. ortakları katıldı.

"TARIMA UYGUN YATIRIM YAPACAK"

Törende konuşan Yalova Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, işletmede tarıma uygun yatırımların yapılacağını belirterek, 6 aylık maratonun sonunda devir teslimin gerçekleştirildiğini söyledi.

Yalova Garden'in Yalova'da faaliyet gösteren 42 ortağı ile Yalova'da üreten, ürettiğini Yalova'da harcayan firmaların kurduğu bir anonim şirket olduğunu kaydeden Okul, şunları söyledi:

"Projemizi yaptık ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne götürdük. Projemiz kabul gördü. Yalova Garden, TİGEM'den kiraladığı bin 541 dönüm arazide tarıma uygun yatırım yapacak ve süs bitkileri üretecek. Amacına ve şartnamesine uyacak, bu arazide sadece tarım yapacak. Projemiz Yalova'da açık. Gizlimiz saklımız yok. Biz ticaret yapacağız ama her zaman burası Yalova halkının gezisine, ziyaretine açık bir alan yaratılacak."

"İSMİ YALOVA BAHÇA A.Ş. OLSUN"

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce de, 'Yalova Garden A.Ş.' isminin 'Yalova Bahça A.Ş.' olması önerisinde bulundu. Yabancı dilde ismin olmasına eleştiride bulunan İnce, şöyle dedi:

"Bu topraklar Bitinya Krallığı'ndan beri değişimin, dönüşümün, yeniliğin adresi olmuştur. Buralarda sadece üretimin, kalkınmanın, tarımın değil demokrasinin de öncülüğü yapılmış. Burada Tarih Kurumu'nun ve Dil Kurumu'nun da kurulması hep bu topraklara nasip olmuştur. Yalova Garden yerine Yalova Bahça deseydiniz keşke. Türk Dil Kurumu'nun kurulduğu bu topraklarda biz özenti olmamalı diye düşünüyorum. Kirlilik deyince sadece karbonmonoksik akla gelmemeli. Dilimizin kirliliği, gözümüzün kirliliği de önemli. Toprağımıza sahip çıkacağımız gibi dilimize de sahip çıkmalıyız. Biz helva derdik, yaşlılar havla derdi. Bu da Yalova Garden yerine Yalova Bahça olsun."

"BABA MİRASINIZDAN KALAN MÜLKÜNÜZ GİBİ KULLANIN"

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun da, çiçekçilik sektörünün Yalova için çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu sektöre destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Çiçekçilik organize sanayi bölgesi için ellerinden gelen desteği verdikleri ancak tamamlanamadığını bildiren Coşkun, "TİGEM bizim için, bu şehir için ve Yalova halkı için çok önemli. Bir bölümü üniversiteye devredildi. Kapı açılınca farklı projeler ve talepler de geldi. AK Parti teşkilatı olarak bu topraklara rant sağlayacak birilerine, rant sağlayacak bir projeye ve betonlaşacak bir yapılaşmaya asla gönlümüz razı olmadı. Burayı kendi baba mirasınızdan kalan mülkünüz, bahçeniz gibi kullanın" dedi.

KAYNAK: DHA