Dericiler podyuma çıkmaya hazırlanıyor

Dünyanın hayranlıkla izlediği Deri ve Kürk Tasarımları Uluslararası İstanbul Deri Moda Fuarı'nda podyuma çıkmaya hazırlanıyor.

Dericiler podyuma çıkmaya hazırlanıyor
Dericiler podyuma çıkmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 11.01.2013 11:23 GÜNCELLEME 11.01.2013 19:54

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) bünyesinde Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) tarafından düzenlenen, 7. İstanbul Deri Moda Fuarı 17 - 19 Ocak 2013 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleştirilecek. Fuara 15 ülkeden 40 bin ziyaretçi bekleniyor.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Mehmet Ali Dinç, İDF'nin Türkiye deri sektörünün uluslararası arenada tanınması noktasında önemli katkı sağladığını söyleyerek, "Fuara sektörümüzün ilgisi oldukça yüksek, ancak önemli olan bu fuarı dünyada ses getiren, küresel, uluslararası niteliği perçinlenmiş bir fuara dönüştürmek. Türk dericiliğinin aldığı küresel rol bunu gerektiriyor. Fuarda Almanya, Avustralya, Avusturya, Kanada, Çin, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İran, İtalya, İzlanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, Macaristan, ve Yunanistan'dan deri üreticileri, deri konfeksiyoncuları, deri kimyacıları, deri makinecileri, aksesuarcılar ve moda ve tasarımcılar 2014 trendlerini sergileyecek" dedi.

Dünyaca meşhur deri firmalarının Türkiye'den ürün satın aldığını kaydeden Dinç, "Türkiye deri sektörü kalitesi ile dünya deri pazarında rüştünü ispatladı. Bizim en büyük eksiğimiz tasarım alanında. Deri artık soğuk ülkelerde giyilen yada kış sezonunda satışı yapılan bir ürün olmaktan çıktı. Tasarım alanına eğilerek deri satışını yılın tamamına yayacağız. Bu alanda öteden beri devam eden çalışmalarda önemli mesafe alındı. Yazlık kıyafetlerde kullanılan deri aksesuarları dünyada ve Türkiye'de de moda haline geldi.

Tasarımcılarımızın o kadar güzel ürünleri var ki müşteri mağazamıza girdiğinde görür görmez çarpılıyor. Deriye dokunduğu zaman yada dünyaca ünlü mağazalardaki rakipleriyle kıyasladığında Türk derisinin ne kadar mesafe aldığını fark ediyor. Fakat hala kafalarda deri konfeksiyonları için oluşmuş "kış kıyafeti" algısı var. Bizim hedefimiz bu algıyı kırmak. Çok ince işçiliklerle hazırlanmış yazlık deri kıyafetler dünyadaki deri otoritelerini kıskandırıyor. Biz Türkiye'nin dünyada deri ile anılmasını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Türkiye deri sektörünün yaklaşık 5 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olduğunu söyleyen Dinç, sektörün Çin'e ihracatının yüzde 90 arttığına işaret ederek toplamda yılı yüzde 14'lük artışla kapatacaklarını belirtti. Dinç "Hedefimiz Rusya ve İtalya'daki mevcut pazarımızı koruyup, Çin'in yükselen orta gelir sınıfına daha fazla ürün satmak. Bunu yaparken de Avrupa ve ABD'deki ihracat payımızı artırmak öncelikli hedeflerimiz" dedi.