Türkiye'nin en büyük tanıtma portalı

Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), üniversiteler, oteller, hastaneler, alışveriş merkezleri, restoranlar, turizm seyahat firmaları, Türkiye'nin milli projeleri, milli sarayları, müze ve ören yerlerinin bilgi, fotoğraf ve tanıtım filmlerinin bulunacağı portal hazırlıyor.

Türkiye'nin en büyük tanıtma portalı
Türkiye'nin en büyük tanıtma portalı
GİRİŞ 20.11.2012 11:44 GÜNCELLEME 20.11.2012 11:44

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, platform olarak 2013'ü Türkiye'de tanıtma yılı ilan ettiklerini ve tanıtma seferberliği başlatacaklarını belirterek, devletin üzerindeki tanıtma yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını söyledi.

''Türkiye'yi tanımanın en kısa yolu'' sloganıyla yola çıkarak, ''turkiyetanitma.com'' adlı portalı hazırladıklarını anlatan Yıldız, tamamlandığında bunun Türkiye'nin en büyük tanıtma portalı olacağını bildirdi.

Portalda inanç, sağlık, golf turizmiyle Türkiye'ye ilişkin yurt dışında yapılan her türlü etkinliğe dair bilgilerin yer alacağını belirten Yıldız, portalı üniversiteler, oteller, hastaneler, alışveriş merkezleri, restoranlar, Türk mutfağı, turizm seyahat firmaları, Türkiye'nin milli projeleri, milli sarayları, müze ve ören yerlerinin bilgi, fotoğraf ve tanıtım filmlerinin de bulunacağı bir alan olarak tanımladı.

Bilgilerin doğru ve güvenilir olması için valilikler, kaymakamlıklar, kültür ve turizm müdürlükleri, belediyelerle bazı sivil toplum kuruluşlarından bilgi aldıklarını dile getiren Yıldız, ''Doğru kaynakları almak mecburiyetindeyiz. Kulaktan dolma bilgilerden değil portalı tamamen resmi kurumların bize verdiği bilgilerden hazırlıyoruz'' diye konuştu.

Çalışmalarının hızla sürdüğünü ancak bir yıllık bir çalışma sonucu tüm illerin tamamlanmasını öngördüklerini anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yaptığımız bilgilendirilmenin biraz daha kolaylaştırılmış hali. Zaten gitmek istediğiniz yerle ilgili internette her türlü bilgiyi bulabilirsiniz ama bu dağınıktır. Bir yeri tanımak istiyorsanız TUTAP'ın sitesine girmeniz yeterli olacak. Hem gideceğiniz yerle ilgili bilgi alıyorsunuz hem konaklama yerleri, o yörenin özellikleri, gelenekleri kültürel yapısı, turizmi, bunların hepsini görme imkanı bu site üzerinden mümkün oluyor. Türkiye'nin en büyük tanıtma portalını internet kullanıcılarına sunacağız.''

'İnanç turizminde 50 milyon turist ağırlayabiliriz''

Yıldız, turizmde en büyük gelir kaynağının inanç turizmi olduğunu ancak bu konuda yurt dışında tanıtımın yeterli derecede yapılmadığını ifade etti.

Yaklaşık 4 milyon turistin inanç turizmi için Türkiye'ye geldiğine işaret eden Yıldız, ''Asıl önemli pay, inanç turizminden gelenlerin bıraktığı paralar. Şu anda 6 bölgede inanç turizmiyle ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Şu anda çalışacağımız 13 merkez, ayrıca tespit ettiğimiz 324 bölge var. Bunların ulaşım, konaklama gibi sıkıntılarının aşılması gerekiyor. Zaman içinde belki oralar da tanıtıldığında, yılda sırf 50 milyon turisti biz inanç turizminden ağırlayabiliriz. Bu konuda iddialıyız. En büyük milli gelirimiz de bu alandan olacak'' değerlendirmesinde bulundu.

''Başkentin tanıtımı tamam, sırada İstanbul ve Diyarbakır var''

Yıldız, başkentin turizm potansiyelinin artırılması gerektiğini de ifade ederek, bu konuda ciddi bir çalışma yaptıklarını söyledi. Başkentin tanıtımına yönelik yeni sistem oluşturduklarını kaydeden Yıldız, ''ankaraturizmi.com'' ve ''ankaramiz.net'' siteleriyle Ankara'ya ilişkin her türlü bilgiye ulaşılabileceğini belirtti.

Başkentle ilgili projelerini tamamladıklarını anlatan Yıldız, İstanbul ve Diyarbakır için de benzer çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

 

KAYNAK: AA