Türkiye'nin ilk lens fabrikası Sivas'ta açılıyor

Türkiye’de, ilk defa kontakt ve intraokular lens üretilecek. TÜBİTAK desteğiyle ileri teknoloji kullanılarak üretim yapılacak lens fabrikaları 11 Haziran günü Sivas'ta açılacak.

Türkiye'nin ilk lens fabrikası Sivas'ta açılıyor
Türkiye'nin ilk lens fabrikası Sivas'ta açılıyor
GİRİŞ 01.06.2005 00:02 GÜNCELLEME 01.06.2005 00:02

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Osman Yıldırım ve Abdürrahim Kılınç ortaklığıyla kurulan Anadolu Tıp Teknolojileri, Sivas’ta Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımıyla açılıyor.

Hürriyet-Yılda bir milyon çiftin üzerinde kontakt lens, 400 bin çiftin üzerinde de intraokular lens imal edilecek.


5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını belirten Osman Yıldırım, fabrikada kullanılacak makinaları Rusya’dan getirdiklerini söyledi. Fabrikanın yıllık 1 milyon çifti lens üretim kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Yıldırım, bu kapasite ile Türkiye’deki lens talebinin tamamı karşılanabileceğini kaydetti.

Yıldırım, üretecekleri lensin adını marka tescili yapılmaması nedeniyle vermezken, ekim ayı sonunda Türkiye pazarında satışın başlamasıyla birlikte AB ülkeleri ve Ortadoğu ülkelerine de kendi markalarıyla ihracat yapacaklarını bildirdi.

Kalite konusunda kendilerine güvendiklerini belirten Yıldırım, kalite ve fiyat olarak ithal mallarla rekabet edebilir bir seviyede olacaklarına söyledi. Anadolu Tıp Teknolojileri A.Ş, İstanbul, Ankara ve İzmir’de kurulan ofisleri ile Türkiye geneline dağıtım yapacağını da anlatan Yıldırım, organizasyonun geliştirilmesi için önümüzdeki dönemde yurt içi ve yurt dışında bayilikler verileceğini ifade etti.
Osman Yıldırım, Sivas’ta toplam 72 kişinin çalışacağı fabrikanın günlük üretim kapasitesinin 3 bin 500 adet olacağını bildirdi.