THY, Mehmetçiği bedava uçuracak

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Milli Savunma Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttükleri Mehmetçik'in ücretsiz taşınması projesi hakkında bilgi verdi. THY, Askeri taşıma işini tamamen ücretsiz yapacak. TAV da asker yolculardan alan ücreti almayacak.

GİRİŞ 23.10.2012 11:52 GÜNCELLEME 23.10.2012 14:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Atatürk Havalimanı'nda yeni İç Hatlar Yeni CIP Salonu'nda inceleme yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, asker yolcularından ücret almayacaklarını söyledi.

Atatürk Havalimanı'nda yeni İç Hatlar Yeni CIP Salonu'nda inceleme yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Milli Savunma Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttükleri Mehmetçik'in ücretsiz taşınması projesi hakkında bilgi verdi.

Topçu, "Bu konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığımız bize bu projenin detaylarını verdi. Detaylar üzerinde çalışıyoruz. Bir model oluşturma çabası içindeyiz. Önümüzdeki günlerde Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle tekrar bir araya geleceğiz. Konuyla ilgili net açıklamayı bir iki hafta içinde yapacağız. Askeri taşıma işini tamamen ücretsiz yapacağız. Milli Savunma Bakanlığı ile birlikte çalışarak maliyetleri en aşağıya indireceğiz. Bu kapsamda 350-400 bin askerimizi ücretsiz taşıyacağız" diye konuştu.

TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de askere ücretsiz seyahat konusuyla ilgili kendilerinin de bilgilendirildiğine dikkat çekerek, "Bizi askerin ücretsiz taşınmasıyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri aradı. Kesinlikle biz de asker yolcularımızdan herhangi bir ücret almayacağız. TAV olarak normal yolcu biletinden aldığımız bir pay var. Bu parayı Mehmetçik'den almayacağız. Bildiğim kadarıyla THY de herhangi bir ücret almayacak" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Monte Cristo 11 yıl önce Şikayet Et
    güzel. generaller birazda orayı yesinler bi oradan faydalanmadıkları kalmıştı normal ere yarayacağını sanmıyorum hiç.
    Cevapla
  • ergün şahin 11 yıl önce Şikayet Et
    biraz uyanık olun . tav yer ücreti diyor hiç ücret değil tav uçak şirketi değilki yer hizmetlerini sağlıyor
    Cevapla
  • Murat Bingol 11 yıl önce Şikayet Et
    ne anladik bu isten. hava alanindan birlige kadar daha pis pusu kurarlar helicopterle tasimak lazim, ta birligin kapisina kadar neye mal olursa olsun, para mi can mi??
    Cevapla
  • muhammed 11 yıl önce Şikayet Et
    bizim zamanımızda çok parası olan uçakla giderdi.. artık olması gerekenler kolay şekilde oluyor. askere giden canını ortaya koyuyorken yol parası diye devlet cebine 3 lira para veriyordu. neye göre hesaplandığı belli olmayan minibüs parası gibi komik rakamlardı. çok şükür bu günleride gördük. bu milletin evlatları daha fazlasını hak ediyor.....
    Cevapla
  • hakanasil 11 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz. askere biraz daha ucuz yapın tamamdır. efendiler geçmişte %50 indirimliydi. çoğu subay astsubay binerdi. sonra thy ye batma noktasına geldi. ücretsiz yıllık 400 bin yolcuya nasıl dayanacaksınız. bu işler show kokan iişler.askere en iyisi sunulmalı ama thy gibi bir kurumda zarar ettirilmemeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle