İhracatını en fazla yükselten il

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, ocak-eylül dönemine göre en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında yer alan kentin geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını en fazla yükselten il olduğunu bildirdi.

İhracatını en fazla yükselten il
İhracatını en fazla yükselten il
GİRİŞ 01.10.2012 17:35 GÜNCELLEME 01.10.2012 17:35

GSO Başkanı Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'ten bu yıl eylül ayında 513 milyon 672 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiği belirtti.

Bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,5 artış göstererek, 513 milyon 672 bin dolara ulaştığını aktaran Konukoğlu, şunları kaydetti:

''Ocak-eylül döneminde gerçekleştirilen ihracat ise yüzde 19,5 artışla 4 milyar 275 milyon dolara yükseldi. Bunun yanında eylül ayı ihracatına göre şehrimiz Ankara'nın üstüne çıkarak en fazla ihracat yapan iller arasında 5. sıraya yerleşti. Ayrıca kentten eylül ayında gerçekleştirilen ihracat tarihin en yüksek değerine ulaştı. Ocak-eylül dönemine göre en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında yer alan Gaziantep, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını en fazla yükselten il oldu. Kentin ihracat artışı Türkiye'nin ihracat artışının üzerinde seyrediyor.''

İhracatçıları gayretlerinden dolayı tebrik eden Konukoğlu, Gaziantep'in 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Türkiye'nin ekonomik büyümesi, bölgeler arası gelişmişlik farklılıkların giderilmesi, yeni yatırım sahaları ve yeni istihdam alanları oluşturulması açısından ihracatın artmasının önemli olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Gaziantepli sanayiciler olarak üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getiriyoruz. Dünya ekonomisinin en zorlu dönemlerinde bile krizi fırsata çevirerek ihracatımızı artırma başarısını sürdürüyoruz. Her ay ihracat rakamlarımızı artırıyoruz. Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefini gerçekleştirmesi yolunda en büyük desteği verenler arasında bulunmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrar devam ettiği sürece Gaziantep, bu ülkeye model olmaya devam edecektir.''

KAYNAK: AA