Yerli uydumuz mayınları bile görecek

Türkiye'nin ikinci yerli gözlem uydusu Göktürk-2 uydusu uzaya fırlatılacak. 8 yıl içerisinde 12 yeni uydu daha değişik alanlarda kullanılmak üzere yapılacak.

Yerli uydumuz mayınları bile görecek
Yerli uydumuz mayınları bile görecek
GİRİŞ 27.09.2012 14:54 GÜNCELLEME 27.09.2012 15:34
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu olan RASAT'ın uzaya fırlatıldığı geçen yıldan bu yana dünyanın dört bir yanında çektiği görüntüler gelmeye devam ediyor. Türkiye uzay ve havacılık alanındaki başarısına bir yenisini daha ekleyerek, Göktürk-2'yi uzaya göndermeye hazırlanıyor.

Tamamen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından geliştirilen Göktürk-2 uydusu uzaya fırlatılacak. Uzayla ilgili çalışmalar konusunda çok önemli bir yol kaydeden TÜBİTAK mühendisleri, istihbarat ve haberleşme uydusunu aralık ayında uzaya gönderecek. 2.5 metreye 2,5 metre çözünürlükle görüntü sağlayacak olan Göktürk-2 uydusu 5 yıl uzayda kalacak. Ayrıca uydu fırlatıldığında dünyanın her yerinden görüntü alınabilecek.

Bu 5 yıllık süre içerisinde süre içerisinde Göktürk-3 yapılacak, sonrasında ise Göktürk-4 devreye girecek. Göktürk-4'te 50 santimin altında çözünürlükle görüntü elde edilecek.

8 yıl içerisinde 12 yeni uydu daha değişik alanlarda kullanılmak üzere yapılacak. Yapılacak yeni uydular, zirai üretimden maden aramaya, iklim değişikliklerine, çevre ve şehircilik uygulamalarına, mimari uygulamalara varana kadar birçok alanda katkı sağlayacak. Mayınlar bile uydudan görülebilecek.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 10
  • seyfettin 11 yıl önce Şikayet Et
    yerli uydu mayınları görecek. peki ya zeki müren de bizi görecek mi?
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    şakamısınız ya. göktürk 2 fırlatılıyor. göktürk 3, 5 yıl içinde fırlatılacak (aksilik olmaz ise), göktürk 4 de mayın görüntülenecek. kaç yıl sonra fırlatılacak göktürk 4 de görüntü alınacak?
    Cevapla
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    şayet başarılı olursa. şayet başarılı olur,mayınlar görülürse,pkk ile mücadelede çok etkili olur. pkk nın en büyük silahı mayın değil mi,onca şehit mayın patlaması yüzünden ölmedi mi. varsa şayet böyle birşey,bir an önce yapılmalı,hemde bir değil,iki üç tane birden,bu konuda paraya acımamalı. bir an kurulup,pkk nın döşediği mayınlar askere bildirilmeli.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    güleyimmi aglayimmi?. itlayan ve fransiz mali bir uydu italyan ve fransiz mayinlarini bulacak. bunun adida yerli mal?!
    Cevapla
  • selim ms 11 yıl önce Şikayet Et
    murat bey . iş öyle olsa öper başımıza koruz ama daha önce bunu kendileri açıkladı yüzde altmışı çin gei kalanı bir tasarlayacağız bu da senin verdiğin bmw örneğine benzer bazı yedek parçaları üretiriz önemi değeri olmayan '' benzin rekoru ,dikiz aynası yada sinyali ''gibi bmv san ne motor yaptırır ne şanzuman nede iç dış ekipmanını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle