Ekmeğe sessiz sedasız zam!

Un fiyatlarındaki artıştan sonra fırıncılar da ekmeğe sessiz sedasız 15 kuruş zam yaptı. 60 kuruşa satılan ekmek, son 2 gündür tavan fiyat olan 75 kuruştan satılıyor.

Ekmeğe sessiz sedasız zam!
Ekmeğe sessiz sedasız zam!
GİRİŞ 27.09.2012 10:17 GÜNCELLEME 27.09.2012 16:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Gıda Kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinde ekmeğin tuz oranı azaltılarak kepek oranı artırılmıştı. 250 gram ekmeğin tavan fiyatı 75 kuruş olarak belirlenmişti. Ancak Türkiye'nin birçok ilinde fırıncılar, dar gelirlileri düşünerek ekmeği 60 kuruştan tüketiciye sundu. Önceki gün fırınlara giden vatandaşlar ise 60 kuruştan aldıkları ekmeğin 75 kuruşa çıktığını görünce büyük şok yaşadı. Fırıncılar, 15 kuruşluk zammın un fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını dile getirdi.

Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Talip Andiç, ekmeğin tavan fiyatının 75 kuruş olduğunu, ancak bazı fırıncıların 60 kuruştan satış yapmaya devam ettiğini dile getirdi. Son günlerde un fiyatlarındaki artış üzerine bütün fırıncıların fiyatları 75 kuruşa çıkartmak zorunda kaldığını savundu.

Andiç, un fiyatlarının ciddi oranda artmasına rağmen ekmeğin 75 kuruştan yukarı satılmayacağını ifade etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • selim ms 11 yıl önce Şikayet Et
    ne bekliyordunuz indirimmi . sen bir gecede 50-60 kuruş zam yap mazota sonrada ekmek zamlanmış ne bekliyordunuz çiftçi depoya su doldurmuyor mazotla ekiliyor biçiliyor o buğday . buğdayım kilosu 50 kuruş mazotun litresi 4,5 lira tam dokuz katı az bile yapmışlar
    Cevapla
  • musa harun 11 yıl önce Şikayet Et
    kocaelide 90 krş. kocaelide ekmek 90 kr zaten, tavan 75 kr nasıl oluyor anlamadım
    Cevapla
  • mavi ateş 11 yıl önce Şikayet Et
    eyyy medya. ekmekle uğraşnayın fırıncılık zaten bitiyor fırında çalıştıracak eleman bulamıyoruz 50 yıllık fırıncı bir ailenin eğitimli olarak fırıncılık yapmaktayım özelleikle istanbul da fırıncılık merdiven altı denen fırınlar ruhsatsız denetimsiz ekmek üretiyor dürüst işini layıkıyla yapan fırıncı zaten ekmeği 1 tl den aşağıya satarsa kesinlikle zarar eder fırıncılakta istanbulda kara paranın aklandığı bir meslsk haline geldi ülkede ençok market şubesine sahip firma artık ruhsatlı denetimli adam gibi fırıncılık yapan fırınlardan ekmek alamıyor ruhsatsız fırınlardan nasıl üretildiği belli olmayan yerlerden ekmek alabiliyor yetkililere sesleniyorum imdat diyorum bir meslsk göstere göstere yok oluyuyor benden söylemesi
    Cevapla