Emeklilere hem eksik hem fazla maaş sürprizi

Emekli maaşları arasındaki dengesizliği giderilmesi amacıyla çıkarılan İntibak Yasası’nda sürpriz sonuçlar ortaya çıktı.

Emeklilere hem eksik hem fazla maaş sürprizi
Emeklilere hem eksik hem fazla maaş sürprizi
GİRİŞ 10.09.2012 06:56 GÜNCELLEME 10.09.2012 12:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SGK, 2000 yılından önce SSK’dan emekli olan 1 milyon 913 bin emekli ile Bağ-Kur’dan emekli olanlar dahil yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiren İntibak Yasası dolayısıyla yaptığı incelemelerde bazı yaşlılık aylığı oranlarının sehven yanlış hesaplandığını tespit etti. Yanlış oran üzerinden aylık bağlandığı tespit edilen emeklilerden son 5 yılda ödenen maaş miktarı da geri çağırıldı.

Yanlış hesaplama yüzünden fazla maaş ödenen miktar emeklilerden maaşlarına 1/4 oranında yansıtılarak tahsil edilecek. Sehven fazla maaş ödemesi yapıldığı ileri sürülen emeklilerin kesintisi eylül ayından başlamak üzere kesilecek. SGK yetkililerinden alınan bilgiye göre; İntibak Yasası kapsamında, hesaplama hatası yapıldığı gerekçesiyle maaş kesintisi yapılacak vatandaşların uygulamaya itiraz hakkı da bulunuyor. SGK yetkilileri uygulamanın gerekçesini şöyle anlattı: “Yeni yasa kapsamında, 2.5 milyon emeklinin dosyası tek tek incelemeye alındı. İnceleme sonunda sehven fazla maaş ödendiği ortaya çıkan emeklilerle ilgili personelin veri giriş hatası yaptığı anlaşıldı. Birçok emekliye de eksik maaş ödemesi yapıldığı tespit edildi.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 3
  • teoman oraloglu 11 yıl önce Şikayet Et
    eksik & fazla kısımlar. fazla verdiklerinizi keseceğinizi bildiriyorsunuz. emeklinin suçu ne bunca yıl niye verdiniz mademki ? zaten az bir miktar alıyorlar.?? peki eksik verdiklerinizide farklarıyla birlikte ödiyecekmisiniz ??? hak tan ayrılmayın. bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 11 yıl önce Şikayet Et
    eksik haber yapmışsınız. fazla maaş alanlarınkini dedtaylı olarak yazmışsınız. haber başlıında eksi maaş alanlar dan bahsediyorsunuz ama haber içeriğinde yok.
    Cevapla
  • mmuussttaaaffaa 11 yıl önce Şikayet Et
    emeklinin suçu ne. hatayı yapan ödesin bedelini,emeklinin suçu ne oraya o işi yapsın diye birilerini koymuşlar onlarda işini safsatlayıp düzgün yapmamış yeterince dikkat etmemiş,ortada bir hata varsa verigirişi yapan elemana ait bir hata bu hatanın bedelini de onlar ödesin,emekli zaten zar zor geçiniyor birde böyle şeylerle az olan maaşından biraz daha kesip iyice zor duruma girmesinin ne anlamı var.
    Cevapla