11 il 5 ilçeye doğalgaz müjde

EPDK, 11 il ve 5 ilçeyi doğalgaza kavuşturmak için yapılacak ihalelerin 2013 yılı Ocak ayında tamamlanmasını hedefliyor.

11 il 5 ilçeye doğalgaz müjde
11 il 5 ilçeye doğalgaz müjde
GİRİŞ 10.09.2012 06:23 GÜNCELLEME 10.09.2012 10:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın bazı Doğu ve Güneydoğu illeri için doğalgaz dağıtım ihalelerine çıkılacağını açıklamasının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu da (EPDK) 11 il ve 5 ilçe belediye başkanına resmi yazı ile dağıtım ihaleleri konusunda bilgi verdi.

Başvuru 30 Ekim’de

Edinilen bilgiye göre EPDK Artvin, Şırnak,Hakkari, Ağrı, Iğdır,Mardin, Bitlis, Bingöl,Muş, Sinop ve Tunceli ile Doğubeyazıt, Güroymak, Tatvan, Kızıltepe, Gerze belediye başkanlarına resmi yazı yazarak dağıtım ihalelerine ilişkin duyurunun önümüzdeki günlerde Resmi Gazete’de yapılacağını vurguladı. Şirketlerin 30 Ekim 2012’ye kadar yeterlilik için başvurması, ihalelerin ise 2013 yılının Ocak ayında tamamlanması hedefleniyor. Ortak olabilecekler EPDK’nın yazısında, şehirlerde doğalgaz kullanımı hususunda belediyemeclis kararı alınması ve altyapı yatırımlarının belediyeler tarafından yapılması gerektiği, belediyelerin de ihaleyi kazanacak şirkete eğer isterse yüzde 10 oranında bedelsiz olarak ortak olabileceği bildirildi.

1 milyon kişi yararlanacak

İhalelerin tamamlanmasının ardından lisans alan şirket, 6 ay içerisinde yatırıma başlamak, 18 ay içerisinde şehirde doğalgaz kullanımını sağlamak, 5 yıl içerisinde de dağıtım bölgesi sınırları içerisinde tüm abonelere doğalgaz ulaştırmak zorunda. İl ve ilçe nüfusları dikkate alındığında 1 milyonun üzerinde kişiye doğalgaz ulaştırılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca şehirlerdeki üniversite ve organize sanayi bölgelerinin de doğalgaz kullanımı açısından ciddi bir tüketimpotansiyeli bulunuyor.

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 13
  • hasangulten 11 yıl önce Şikayet Et
    ne müjde ama. doğalgaz zammıda kapıda bekliyormuş,ne müjde ama dimi.
    Cevapla
  • A. Aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah, bekliyoruz.... muş ili adeta ilçe görünümüne terkedilmiş vaziyettedir. belediyecilik hizmetleri vasatın çok altındadır. doğal gazın gelmesi bu il için büyük bir hizmet olacaktır. doğal gaz çalışmasıyla beraber koordineli bir şekilde kanalizasyon, temiz su, elektrik ve telefon hatlarının yenilenmesi, yol ve çevre düzenlemesi çalışmalarının yapılması hem iş gücü ve hemde maliyetleri azaltacak, hemde belediye seçimlerine kalan kısa zaman verimli değerlendirilmiş olacaktır. fakat bütün bu işlerin gerçekleşmesi şu anki mevcut belediyenin anlayışıyla yapılmayacağından sayın başbakanımızın konuya yakından müzahir olması zaruridir kanaatindeyiz.
    Cevapla
  • bekir terzi 11 yıl önce Şikayet Et
    ön yargı ile kimse bakmıyor.. batıda 300.000 nüfuslu şehir elehtrik tutarı yıllık 300 milyon tl. doğuda 100.000 nüfuslu şehir 3 kat fazla elektrik harcanmasına rağmen ödediği 100 milyon tl. sırf kaçağa giden elektriği bu devlet ihrac edebilir. bu verdiğim istatistik bilgiler yuvarlak hesaptır isteyen arştırabilir. bu devlet isterse telleri yer altına alıp betonla kapatsın. genede insanımız ve özellikle doğudaki insanımız yine kaçağı çeker kullanır. evet devlet doğuda bu tür hizmetler için indirim yapsın bizden ucuza kullansınlar ama hakkımızıda yedirmesin. o doğalgaz hattına emin olun kaçak atarken patlama v.b. olacak bizde televizyonlardan izleyeceğiz. hiçte şaşırmayacağım. kanıbozuk çok.
    Cevapla
  • Osman Sönmez 11 yıl önce Şikayet Et
    zihniyet farkı. bahtsız bedevi benim köyümde de hala ciddi anlamda yol yok ve kışın en az 4 ay yol kapalı kalır ve devletin bir faydasını görmeyiz iş yok okul yok buna rağmen silah alıp ta dağa çıkmayız yada devlet düşmanı olmayız zihniyeti ve cibilliyeti bozuk ve kullanılmaya müsait olanlar dağa çıkar.
    Cevapla
  • ertan özer 11 yıl önce Şikayet Et
    hakanasıl kardeş. ben doğu için yapmıyorum bu yorumu iyi anlayın yazdığımı.adam elektrik parası ödemiş ödememiş banane kendi bilir kul hakkını biz ödeyecek değiliz .ama bu ülkede her şey en son karadeniz bölgesinde oluyor.sanıyorsunuz ki karadeniz bölgesinde fabrika kaynıyor iş sahası bol herşey güllük gülistanlık ama öyle değil.elektrik konusunda başımızda bir aksa var zamanı geçince bakıyorsun ki otomatik olarak sana 18 tl acma kapama geçirmiş.buraya doğalgaz en son gelsin dağ taş orman keser yakarız ihtiyacımızı gideririz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle