Yıldız: Kimse bizden frene basmamızı istemesin

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinden rahatsız olanların ortaya çıkabileceğini ve bunların ülkenin gelişmesini istemeyebileceğini söyledi.

Yıldız: Kimse bizden frene basmamızı istemesin
Yıldız: Kimse bizden frene basmamızı istemesin
GİRİŞ 07.09.2012 17:05 GÜNCELLEME 07.09.2012 17:08

 Bakan Yıldız, bu konuda hiç kimsenin düşüncesinin kendilerini bağlamadığını ifade ederek, "Kimse bizden büyümemiz ve güçlenmemizle ilgili frene basmamız istemesin." dedi. Taner Yıldız, Kayseri'de İl Özel İdaresi ile Türkiye Yol-İş Sendikası arasında 428 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Törende Afyonkarahisar'da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili değerlendirmede bulunan Yıldız, "Özellikle yetkili ve sorumluların bu safhada dikkatli açıklamalarını yine aynı dikkatle izlemek lazım. Bizde bir alışkanlık oldu. Hemen cevap verme. Hemen bir şeyler söyleme ihtiyacı. Onları hızlı söylemek ile doğruyu yakalamak adına bir açı var. Bu açıyı büyütmemek lazım. Bizler de olayı olduğu gibi kamuoyu ve vatandaşlarımızla paylaşmamız gerekiyor. Sabırlı olmamız lazım. Doğruyu izliyor ve değerlendirebiliyor olmamız lazım." dedi.

İşçileri doğrudan ilgilendiren bir toplu sözleşmeye imza atılacağını aktaran Bakan Yıldız, kamuya düşen, özel sektörü düşen, işverenlere düşen ve işçilere düşen işler olduğunu aktardı. Yıldız, toplumsal huzurun gerginliğini oluşturan parçaları değil tam tersi bunun olumlu yönlerini oluşturan kişiler olunması gerektiğini anlattı. Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Toplumumuz her zamandan daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.

Türkiye büyüdükçe, ilerledikçe geliştikçe sevenleri aynı oranda artmayabilir. Güçlenmesini istemeyen olabilir. Bizler oturup tekrar düşünüp tekrar güçlenmeyelim dememeliyiz. Hayır biz güçlenmeliyiz ve büyümeliyiz. Bu konuda koyduğumuz iradeyi devam ettireceğiz. Kimse bizden frene basmamızı, gücümüzü azaltmamızı istemesin. Bizler aynı o şehitlerimiz gibi baş koyduk. Bundan geri dönmeyiz. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza bugünden daha iyi bir Türkiye bırakma adına çalışacağız."

"Burada atacağımız imzanın toplumsal barışın ögelerinden birisi olduğuna inanarak atmamız gerekiyor." diyen Yıldız, "Ben canı gönülden inanıyorum ki benim burada işçi kardeşlerim boş oturmak istemez. Evlerine helal lokma götürmek ister, çabalar. emeğini de esirgemezler." ifadelerini kullandı. Bakan Taner Yıldız'ın konuşmasının ardından Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Yol-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzaladı.

 

KAYNAK: CİHAN