İstanbul'daki Formula 1 pisti kiralık

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin, 2012 yarış takviminde yer almamasının ardından, İstanbul Park'ın işletmecisi İstanbul Ticaret Odası ve Formula Yatırım A.Ş. (FİYAŞ), pisti 10 yıllığına kiraya çıkardı.

İstanbul'daki Formula 1 pisti kiralık
İstanbul'daki Formula 1 pisti kiralık
GİRİŞ 07.09.2012 11:20 GÜNCELLEME 07.09.2012 11:20

Türkiye Grand Prix'sinin yarış takviminde yer almaması nedeniyle Formula 1'in ticari haklarını elinde bulunduran Bernie Ecclestone'ın, İstanbul Park'ın işletmesinden çekilmesinin ardından, pistin işletimine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Otomobil Sporları ile Motosiklet Federasyonu'nun pistin, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından kiralanması için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvurusunun ardından, FİYAŞ ihaleye çıktı.

Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu AA muhabirine, FİYAŞ tarafından çıkarılan ihalenin Eylül ayı sonunda bitmesinin planlandığını söyledi.

Tahincioğlu, ''FİYAŞ, pisti ihaleye çıkardı. 10 yıllık kiralanacak pist için yıllık 3 milyon lira ve KDV isteniyor. Bu rakam teklife göre artabilir. Biz sportif faaliyetlerimizi İstanbul Park'ta sürdüreceğiz. Pistten, kiralama yöntemiyle yararlanacağız. Biz daha önce Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın kiralaması için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvurmuştuk. Ancak sıcak bakılmadı'' dedi.

-Ecclestone İstanbul'u istiyor-

''Bernie Ecclestone, Türkiye Grand Prix'sinin de yarış takviminde yer almasını istiyor'' diyen Tahincioğlu, Ecclestone'ın 26 milyon dolar istediğini, ancak bu rakamın daha aşağıya çekilebileceğini söyledi. Mümtaz Tahincioğlu, ''Formula 1'de düşük bütçeli yarış kalmadı. Ancak Ecclestone, masaya oturup anlaşmak istiyor. Önemli olan rakamların birbirine yakın olması'' diye konuştu.

KAYNAK: AA