Ordu-Giresun Havalimanı'nda pist yapımına başlandı

Türkiye'de ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nda pist yapım çalışmalarına başlandı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda pist yapımına başlandı
Ordu-Giresun Havalimanı'nda pist yapımına başlandı
GİRİŞ 23.08.2012 15:19 GÜNCELLEME 23.08.2012 15:19

Çalışmayı yürüten firma yetkililerinin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Temmuz 2011 yılında temeli atılan ve 2014 yılında tamamlanması planlanan havalimanı inşaatın da koruyucu mendireklerin yanı sıra pist yapım çalışmalarına da başlandığını bildirdiler.

Toplam uzunluğu 3 kilometre olan pistin dolgu çalışmalarına başlayan ilgili firma, şuana kadar yaklaşık 120 metrelik bölümün dolgusunu, taş ocağından çıkartıldıktan sonra ayrıştırılan ve ağırlıkları 250 kiloyu geçmeyen taşlarla yaptıkları öğrenildi. Yetkililer, ağır taşların zamanla zeminde kaymaya neden olabileceği için, zemine yerleştirilen taşların ağırlığının özellikle 250 kilo ağırlığının altında olmasına dikkat ettiklerini kaydettiler.

Pist dolgu çalışmalarının özel donanımlı bir gemi tarafında yapılan dip tarama faaliyetiyle birlikte yürütüldüğünü ifade eden yetkililer, toplam uzunluğu 4 bin 500 metre olan koruyucu mendirekin ise bin 700 metrelik bölümünün dolgusunun tamamlandığını belirttiler.

Yetkililer ayrıca hava şartlarının uygun olması durumunda, çalışmalarının belirlenen tarihte bitirilmesinin ön görüldüğünü kaydettiler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL