Şube müdürü kredi hesapları ile oynadı iddiası

Finans sektöründe yaşanan müşteri hesapları ile oynandığına yönelik iddialara bir yenisi daha eklendi.

Şube müdürü kredi hesapları ile oynadı iddiası
Şube müdürü kredi hesapları ile oynadı iddiası
GİRİŞ 16.08.2012 09:14 GÜNCELLEME 16.08.2012 09:14

Orhan Yıldırım'ın haberi

Erzurum'da banka şubelerinden birinin müdürünün müşteri kredi hesaplarında oynama yaparak zimmetine para geçirdiği iddia edildi.

İddialar arasında, şube müdürünün yaklaşık 200 kişiden para aldığı ve gerçek imza, sahte beyanlarla çok sayıda kredi kullandığı da yer alıyor.

Yakutiye ilçesinde Sanayi Şube Müdürü S.Ç.'nin müşteri kredi hesaplarında oynama yaparak 10 milyon TL civarında bir parayı üzerine geçirdiği iddiası üzerine banka müfettişleri tarafından inceleme başlatıldı.

Söz konusu bedelin ilçedeki yerel gazetelere yansıyan 2 milyon TL rakamının çok altında olduğuna dikkat çeken banka kaynakları incelemenin kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

Bankanın Bölge Müdürü Mücahit Yıldırım, zimmet iddialarına ilişkin değerlendirmesinde müşteri hesaplarının boşaltılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Yıldırım, "Bankamız hiçbir müşterimizi mağdur etmez." dedi.

Bankanın müşterilerinin mağdur edilmeyeceğine yönelik açıklama gelse de sanayi bölgesindeki esnaf, sürecin bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkat çekti.

Şube Müdürü S.Ç. tarafından dolandırıldığını sonradan öğrendiğini belirten ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir işadamı, "Bankaya haftada en az iki defa gidiyordum. Bu sırada banka müdürü bize kredi taleplerimizde form ve evraklar imzalatıyordu. Banka müdürü benim adıma 50 bin lira kredi kullanmış. Krediyi, son gün banka sisteminde 'takibe girecek' alacaklar hesabında adımı görünce öğrendim.

Araştırdığımda S.Ç.'nin benim adıma 50 bin lira kredi kullandığını öğrendim. Banka kullanmadığım krediyi ödememi istiyor." diye konuştu. Öte yandan Erzurum Gölbaşı Polis Merkezi Amirliği'nce ifadesi alınan banka şube müdürü S.Ç.'nin daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

KAYNAK: ZAMAN